Vidutinė sodybų kaina Lietuvoje siekia 130 tūkst. litų

Nekilnojamojo turto ekspertai pastebi, kad atšilus orams padidėja susidomėjimas sodybomis. Šiuo metu jų vidutinė kaina Lietuvoje siekia 130 tūkst. litų, o už brangiausiai parduodamas prašoma beveik 3 mln. litų. Tokias tendencijas pateikia nekilnojamojo turto skelbimų portalas domoplius.lt, balandžio mėnesį išanalizavęs beveik 1,4 tūkst. Lietuvoje parduodamų sodybų skelbimų.

Didžiausia vidutinė parduodamų sodybų kaina užfiksuota Šiaulių, Utenos ir Vilniaus apskrityse – 131,2 tūkst. litų. Kiek mažiau – vidutiniškai 128,6 tūkst. litų – pageidauja Kauno, 128,3 tūkst. litų Panevėžio ir 121,1 tūkst. litų Klaipėdos apskrityse esančių sodybų pardavėjai.

Pasak Evaldo Narbuntovičiaus, domoplius.lt projekto vadovo, dabartines kainas lyginant su praėjusių metų balandžio mėnesio, daugiausiai (vidutiniškai apie 8 proc.) kainos krito Utenos apskrityje, nežymiai sumažėjo ir Vilniaus, Kauno bei Šiaulių apskrityse.

Pastebima, kad didžioji dalis sodybų parduodama po to, kai nepasiteisina pirkėjų puoselėti lūkesčiai – planuojamas ramus poilsis. „Nemaža dalis pirkėjų tik nusipirkę sodybą pradeda suvokti, kad į jos įrengimą, priežiūrą ir apsaugą reikia investuoti ne tik lėšų, bet ir laiko. O jo ne visada pakanka. Dažnai sodybos parduodamos ir dėl pasikeitusios finansinės padėties, šeimos sudėties ar, pavyzdžiui, mirus sodybos šeimininkui“, – sakė E.Narbuntovičius.

Nekilnojamojo turto specialistai pažymi, kad pastaruoju metu dažniausiai sodybas įsigyja vidutiniškai 40 metų amžiaus sutuoktiniai, kurie gyvena daugiabučiuose, tačiau laisvalaikį praleidžia gamtoje, turi mažamečių vaikų, taip pat augintinių – ypač šunų, kuriems bute trūksta erdvės.

Šiuo metu brangiausiai parduodama sodyba domoplius.lt portale yra Rokiškio rajono Pasarčių kaime. Jos kaina – 2,9 mln. litų. Skelbime nurodoma, kad sodyba yra prie Sartų ežero.

Į brangiausiai parduodamų sąrašą nebuvo įtraukiamos sodybos, kurių pagrindinis tikslas – kaimo turizmas ar kita verslo veikla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimis

Raimis  portretas
Ir kodel gi nuotraukoj svedija ? Svedu veliava kairej pusej :)

aisku tau

aisku tau portretas
pirmam ... nes Lietuvoje tokiu sodybu kaip nuotraukoje ne su ziburiu nerasi
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių