Nekilnojamojo turto pirkėjai laukia geresnių laikų

Panevėžio regione nekilnojamojo turto rinka toliau lėtėja, tvirtina ekspertai. Paklausa ir pasiūla yra, tačiau bankų vykdoma griežta paskolų išdavimo politika bei palūkanų normos verčia pirkėjus laukti geresnių laikų. Panašiai elgiasi ir senos statybos būsto pardavėjai - jie mieliau būstą nuomoja. 

„Negalime teigti, kad judėjimas rinkoje visiškai sustojo. Procesas vyksta, kaip ir gyvenimas, kažkas yra priverstas parduoti, gal šiek tiek pigiau, nes taip pasielgti skatina aplinkybės, o kažkas - įsigyti būstą. Tačiau aukso laikai jau praeityje, manau, kol rinka atsigaus, reiks laukti dvejus ar trejus metus", - teigia Panevėžio nekilnojamojo turto paslaugas teikiančios bendrovės „Viktauga" direktorius Mindaugas Vidzėnas.

Pasak nekilnojamojo turto ekspertų, naujos statybos būsto kainos išlieka nepakitusios, tačiau pirkėjas už tą pačią kainą jau gauna ir pilną apdailą bei sutvarkytą gerbūvį. Tai pardavėjai kompensuoja savo pelno sąskaita.

„Laikai, kai statybininkai leisdavo sau net šiukšlių ar darbo įrankių neišsinešti iš parduodamo objekto, jau praėjo. Dabar naujos statybos būstai parduodami su elektros instaliacija, pilna apdaila", - sako M.Vidzėnas.

Anot jo, panaši situacija ir senos statybos būstų rinkoje. Už didesnę kainą galima įsigyti visiškai renovuotą butą, o apleisti ir remontuotini butai prarado savo kainą. Tokie 2-3  kambarių butai Panevėžyje kainuoja mažiau nei 200 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: nekilnojamasis turtasbūstas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių