Klaipėdoje butų pardavimai auga vangiai

Preliminariais Registrų centro duomenimis 2012 metų antrąjį ketvirtį Klaipėdoje sudaryta apie 500 būsto pardavimo sandorių, t.y. beveik tiek pat, kiek ankstesnį šių metų ketvirtį.

Tiesiogiai iš nekilnojamojo turto vystytojų Klaipėdoje per antrąjį 2012 metų ketvirtį nupirkta apie 70 naujų butų, t.y. 29 % daugiau nei praeitų metų antrąjį ketvirtį.

Preliminariais Registrų centro duomenimis, 2012 metų antrąjį ketvirtį Klaipėdoje labiausiai perkami buvo 45–55 kv. m. ploto naujos statybos butai, kurie sudarė beveik pusę pardavimų sandorių.

Per metus vidutinė naujos statybos butų kaina Klaipėdoje sumažėjo 2 % iki 4280 litų už kvadratinį metrą.

„Ženklių naujų butų kainos pokyčių rinkoje nėra nuo 2010 metų pabaigos. Naujų projektų vystytojai stengiasi konkuruoti ne būsto kainomis, o siūlydami pirkėjams kompaktiškesnius ir funkcionaliau suprojektuotus butus,“ – teigia nekilnojamojo turto rinkos analitikas Tomas Žiaugra.

Analitiko skaičiavimu, Klaipėdoje per paskutinį ketvirtį naujų butų pasiūla išaugo 11 % ir šiuo metu sudaro apie 700 butų. Pasiūla buvo papildyta apie 70 naujų butų dviejuose projektuose.


Šiame straipsnyje: nekilnojamasis turtasbūstas

NAUJAUSI KOMENTARAI

prekeivis

prekeivis portretas
Veikia rinkos principai, tarp kurių: perkamos pigesnės bulvės, o ne brangesnės. Brangininkas turgaus pabaigoje pilną maišą vežasi namo, normalus prekybininkas turgaus pabaigoje nuleidžia ir maišą vežasi tuščią.

rita

rita portretas
daugiau pasityčioti iš neįgalaus žmogaus ,skiriant tokį butą,turbūt nebeimanoma.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių