Investicija į NT – galimybė apsaugoti santaupas?

Ekonomikos krizė tiek investuotojus, tiek eilinius piliečius vis dažniau verčia pasvarstyti apie itin opią problemą – turimų santaupų nuvertėjimą. Nekilnojamojo turto vystytojai ragina vartotojus vėl pradėti aktyviau investuoti į nekilnojamąjį turtą, tačiau tai daryti racionaliai ir investicijoms rinktis tik perspektyvioje vietoje esančius objektus.

„Pastaruoju metu pirkėjai vangiai įsigyja nekilnojamąjį turtą, nes tikisi, kad būstų kainos dar koreguosis. Tačiau kainų korekcija vyksta jau šiandien, o nekilnojamojo turto pardavėjai linkę derėtis ir ieškoti kompromiso su pirkėjais. Derėtų nepamiršti, kad per tą laiką, kuomet pasyviai laukiama mažesnių būstų kainų, santaupos nuvertėja“, – teigia bendrovės „Vyroko nekilnojamasis turtas“ direktorius Rimtautas Semėnas.

Pasak R. Semėno, anksčiau investicijos į nekilnojamąjį turtą buvo daugiausia spekuliacinio ir trumpalaikio „pirk ir parduok“ pobūdžio. Tačiau šiandien investicija į nekilnojamąjį turtą – tai galimybė racionaliai apsaugoti turimas santaupas.

„Pasibaigus visuotiniam nekilnojamojo turto įsigijimo bumui, rinka pamažu nusistovi ir grįžta į normalią būseną. Dabar investicijos  į nekilnojamąjį turtą yra labiau pasvertos. Būstas yra ne vienų ar penkerių metų investicija, todėl reikia rinktis perspektyvią vietą, kurioje gyvenamosios patalpos išliks patrauklios ir likvidžios ateityje“, – teigia R. Semėnas.

Jo teigimu, būtent sunkmečiu nekilnojamasis turtas sostinės centre turėtų tapti saugia investicija, o jo paklausa – išlikti stabili. Taip pat pirkėjams derėtų atminti, kad patrauklus investavimo objektas turėtų atitikti ir kitus kriterijus: būti išskirtiniu, likvidžiu, o, esant reikalui, būstą turėtų būti paprasta išnuomoti.


Šiame straipsnyje: NTnekilnojamas turtas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ciainykas

ciainykas portretas
pridurkams, kurie linke rizikuoti, t.y. merkti savo bapkes i akcijas, visai nerupi, kad NT neturi savybes bankrutuoti (kaip kad ivairios firmeles, su pseudomilijardiniu kapitalu - tokiu paciu pridurku investuotu "kapitalu") ir tapti beverciu

MantasNorkus

MantasNorkus portretas
panasu i uzsakyta straipsni :)

Saulius1

Saulius1 portretas
Būkim biedni, bet teisingi - tai bankai nori iškišt savo užsistovėjusius eurus, primest žmonėms nesibaigiantį lažą: bankas, nedalinantis paskolų - tai mirštanti pelkė. Kas sakė, kad NT burbulas buvo tik vienas, kas gali teigt, kad toks pats (ar net baisesnis) kolapsas neištiks NT rinkos dar kartą? Bet juk BŪTENT per tokius 'sprogimus' bankai ir pelnos!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių