Brangiausi butai Vilniaus senamiestyje ir Užupyje

Praėjusiais metais dažniausiai parduodami butai Vilniuje nesiekė 250 tūkst. litų. Brangiausi mikrorajonai sostinėje praėjusiais metais buvo Senamiestis (7,1 tūkst. litų už kvadratinį metrą) ir Užupis (6,7 tūkst. litų už kvadratinį metrą), informuojama Domoplius.lt. pranešime.

Nors 2011 metais dar buvo juntamos sprogusio nekilnojamojo turto burbulo pasekmės ir rinka dar nebuvo atsigavusi, tačiau parduodamų naujos statybos 1 kambario butų kainos sostinėje vidutiniškai pakilo apie 5 proc. (nuo 4,84 iki 5,08 tūkst. litų už kvadratinį metrą). Senos statybos butai tiek pat sumažėjo (nuo 4 iki 3,8 tūkst. litų už kvadratinį metrą).

Panašios kainų svyravimo tendencijos matomos ir stebint trijų kambarių butų kainų pokyčius. Dviejų kambarių naujos statybos kainos visus metus išliko stabilios - vidutiniškai apie 5,2 tūkst. litų, o senos – apie 4,4 tūkst. litų už kvadratinį metrą.

Brangiausi mikrorajonai sostinėje praėjusiais metais buvo Senamiestis (7,1 tūkst. litų už kvadratinį metrą) ir Užupis (6,7 tūkst. litų už kvadratinį metrą). Visgi dažniausiai pardavinėjami buvo kituose mikrorajonuose esantys butai – Pašilaičiuose (vidurkis apie 199 tūkst. litų), Naujamiestyje (apie 247 tūkst. litų) ir Žirmūnuose (apie 213 tūkst. litų).

Analizuojant nuomos kainas, pernai labiausiai pastebimas dviejų kambarių butų (vidutiniškai nuo 1547 iki 1100 litų) ir trijų kambarių (nuo 2091 iki 1645 litų) kainų kritimas. Vieno kambario buto vidutinė nuomos kaina pernelyg nekito, siekė vidutiniškai 700 litų.


Šiame straipsnyje: nekilnojamasis turtasbutai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių