„Megrame Medis“ šiemet apyvartą planuoja padidinti dvigubai iki 25 mln. litų

Bendrovė "Megrame Medis" šiemet planuoja pasiekti 25 mln. litų apyvartą - dvigubai daugiau negu 2009 metais, kai apyvarta siekė 13 mln. litų.

Augimą lems eksportas bei atsigaunanti vidaus rinka, rašo "Verslo žinios".

"Megrame Medis" per pirmąjį šių metų ketvirtį gavo 3,9 mln. litų pajamų. Pernai to pačio ketvirčio rezultatas buvo 1,9 mln. litų.

"Eksportą prieš gerus septynerius metus pradėjome nuo medinių gaminių, čia esame padarę didžiausią įdirbį. Apie 70 proc. medinių langų ir durų parduodame užsienio rinkose, o aliuminio fasadų ir plastikinių gaminių eksporto dalis siekia apie 20-30 proc.", - "Megrame" grupės eksporto rodiklius vertino "Megrame Medis" akcininkas Agnis Magelinskas.

Anot jo, "Megrame medis" ir visos "Megrame" grupės įmonės orientuojasi į kokybiškų gaminių eksportą:"Jei veši pigų gaminį, tai ateis kinai, baltarusiai ir išstums, o aukštos kokybės gamintojų nėra daug, juos sunku pakeisti, tad ir mūsų eksporto apimtys per krizę nesmuko".

Medinius gaminius "Megrame medis" eksportuoja į Angliją, Airiją, Maskvą, Ukrainą, Kaliningradą, Azerbaidžaną, taip pat pradeda dirbti Kazachstane, Islandijoje, Prancūzijoje.

"Megrame medis" pagyvėjimą jaučia ir vidaus rinkoje, nors gamybos apimtys pernai krito beveik 60 proc., žiemą užsakymų išvis nebuvo.

"Šiuo metu jaučiame, kad juda ir vidaus rinka. Daugiausiai užsakymų ateina iš privačių namų sektoriaus, nes čia žmonės pinigus taupo ne pirkdami pigesnį gaminį, o pasirinkdami brangesnį, bet energiją taupantį", - sakė A.Magelinskas.


Šiame straipsnyje: langaimegrame

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių