Zoologijos sode baltasis tigras sudraskė prižiūrėtoją

Baltasis tigras, laikomas viename garsiame Naujosios Zelandijos laukinių gyvūnų parke, trečiadienį mirtinai sukandžiojo prižiūrėtoją, stebint siaubo apimtiems lankytojams, pranešė policija.

Tigras puolė prižiūrėtoją, kai šis valė jo aptvarą netoli šiaurinio Naujosios Zelandijos miesto Vangarėjaus esančiame privačiame zoologijos sode "Zion Wildlife Gardens".

Tuo metu parke buvę aštuoni turistai užsieniečiai tikriausiai matė šį incidentą, sakė policijos atstovė spaudai.

"Buvo labai, labai baisu", - vienas savo vardo neatskleidęs Oklando gyventojas sakė naujienų agentūros "Fairfax" žurnalistui.

Pasak policijos atstovės, du prižiūrėtojai buvo įėję į aptvarą, kuriame laikomi du baltieji tigrai, ir vienas jų užpuolė parko darbuotoją.

"Nepaisant visų antrojo prižiūrėtojo pastangų ir kitų laukinių gyvūnų parko darbuotojų skubių veiksmų, tigras nepaleido parko darbuotojo, kuris mirė įvykio vietoje", - sakė ji.

Vėliau darbuotojai sunaikino tigrą, o parkas buvo uždarytas.

Parke, kuriame laikoma apie 40 retų liūtų ir tigrų, vasarį vienas baltasis tigras užpuolė kitą darbuotoją, kurį po to incidento teko operuoti. Pranešama, jog tąsyk tigras puolė, kai jį išgąsdino liūtų šeimyna.

Parkas "Zion Wildlife Gardens" Naujojoje Zelandijoje ir pasaulyje labiausiai pagarsėjo dėl dokumentinio televizijos serialo "Liūtų tėvas" (Lion Man), pasakojančio apie vieno iš parko savininkų Craigo Buscho (Kreigo Bušo) darbą. Praeitais metais jo motina Patricia Busch (Patrisija Buš), kuri yra parko bendrasavininkė, kilus ginčui nušalino sūnų nuo darbo šioje įstaigoje.

Šį nušalinimą C.Buschas apskundė teisme, o antradienį vykusiame teismo posėdyje sakė, kad įstaigą perėmus motinai parke nebebuvo laikomasi gyvūnų priežiūros ir saugumo reikalavimų.

Žemės ir miškų ūkio ministerijos dokumentuose, su kuriais praeitais metais susipažino valstybinė televizija TVNZ, reiškiamas susirūpinimas dėl gyvūnų laikymo per mažuose aptvaruose ir sanitarijos standartų neatitinkančiomis sąlygomis.

Dėl gyvūnų laikymo sąlygų "Zion Wildlife Gardens" parke susirūpinę inspektoriai vienu metu netgi svarstė galimybę numarinti 40 liūtų ir tigrų.


Šiame straipsnyje: tigras

NAUJAUSI KOMENTARAI

vaida

vaida portretas
Idomiai nuskambejo fraze darbuotojai sunaikino tigra... nu bet nesikabnesiu Ziaurus dalykai dedas....gaila zmogaus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių