Žemiausią balsą pasaulyje turinčio vyro kartais neįmanoma išgirsti

Žemiausią natą sugebantis išdainuoti amerikietis Timas Stormsas įrašytas į Gineso rekordų knygą. Į ją vyras pateko ir kaip plačiausio diapazono – dešimties oktavų – balso savininkas.

„Mano išdainuojama nata skamba maždaug taip: jeigu prie pianino iš kairės pastatytumėte dar vieną pianiną su vis žemesniais garsais ir atsisėstumėte pačioje klaviatūrų pabaigoje, išgaunamas garsas būtų toks pat, kaip ir mano išdainuojama žemiausia nata – aštuoniomis oktavomis žemiau nei žemiausias oktava pianine“, - pasakoja rekordinio balso savininkas.

T.Stormso talentas pastebėtas, kaip jis dainavo vienoje krikščioniškoje vasaros stovykloje. Nuo to laiko jis balsą tobulino, ir dabar gali dainuoti tokiu žemu balsu, kaip niekas pasaulyje to nesugeba. Jo balso ypatybėmis buvo susidomėję ir gydytojai.

„Prieš kelerius metus dainavau su vienu choru, ir tame koncerte buvo ausų ir nosies gydytojas, - pasakoja T.Stormsas, kuris, beje, serga astma. – Jis priėjo po koncerto ir pasakė, kad norėtų apžiūrėti mano balso stygas. Jis pasiūlė ateiti į jo kliniką, ir aš sutikau. Į mano gerklę ir zondą įkišo video zondą ir aš savo balso stygas galėjau matyti ekrane. Tai buvo išties šaunu, nors truputį ir nemalonu. Gydytojas sakė, kad mano balso stygos yra beveik dvigubai ilgesnės nei jis kada nors yra matęs.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių