„YouTube“ dalį kanalų apmokestins (vartotojai išsivaduos nuo reklamos)

Pranešama, kad „YouTube“ video failų dalinimosi portalas, kuris priklauso interneto gigantui „Google“, netrukus leis video įrašus kuriantiems partneriams siūlyti susimokėti mėnesinį mokestį už kanalo žiūrėjimą. Taip susimokėję, žinoma, visiškai nematys reklamos.

Be jokios abejonės, ir toliau didžioji dalis įrašų „YouTube“ portale liks nemokami, tačiau „Google“ nori tapti lankstesnė. Jau nuo pat „YouTube“ įsigijimo 2006 metais kompanija imdavosi įvairių veiksmų didesniam pelningumui, tačiau 2013-ieji metai gali būti ypač svarbūs.

„YouTube“ pajamas gauna iš reklamos, tačiau dalį sumoka ir partneriams, kurie kuria turinį. Į minėtus partnerius įeina praktiškai visų tipų video įrašų kūrėjai, įskaitant pramogas, muziką, humorą ir taip toliau. Neva už kai kuriuos jų kanalus reikės mokėti nuo 2 JAV dolerių per mėnesį.

Teigiama, jog „YouTube“ šiek tiek „spaudžia“ ir turinio kūrėjai, kurie nori išbandyti mokėjimo už kanalą galimybę. Jei tai jiems pasiteisintų, galimas daiktas, jog nemokamai tokių kanalų nematytumėme išviso. Tai jau taptų kažkuo panašu į „Netflix“, „Hulu“ ir „Amazon Video“.

Štai „New York Times“, kurie remiasi „The Financial Times“ informacija, nurodo, jog pirmieji „Google“ partneriai pradės siūlyti mokamus kanalus ketvirtadienį, tačiau apie pasikeitimus „YouTube“ gali pranešti ir anksčiau. Tai gali įvykti rytoj arba poryt spaudos konferencijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių