„Yahoo“ paskyras apsaugoti nori naudodama jūsų draugų nuotraukas

Jūsų dalyvavimas socialiniuose tinkluose dažnai siejasi su informacinių sistemų saugumo rizika. Tačiau kai kurios kompanijos teigia, jog tuo galima pasinaudoti kaip pranašumu. Pavyzdžiui, „Yahoo!“ ketina užpatentuoti vartotojo identifikacijos technologiją, kai pats paskyros savininkas prisijungdamas turi nuotraukose atpažinti savo draugus.

Žinoma, yra įvairių „bet“, kadangi norintis įsilaužti gali pasidomėti jūsų biografija ir draugų ratu. Tačiau nuotraukų atpažinimas neturi būti toks tiesmukas: pavyzdžiui, nuotraukas gali reikėti sužymėti tam tikra tvarka, galbūt atsakyti į kai kuriuos papildomus klausimus.

„Yahoo!“ patento paraiškoje technologiją įvardijo pavadinimu „non-textual security using portraits“ (liet. „netekstinė apsauga naudojant portretus“). Iš esmės, sistema galėtų automatiškai „pasiskolinti“ jūsų „Facebook“ paskyroje esančias draugų nuotraukas, ir prie jų pridėti atsitiktine tvarka parenkamas nepažįstamų asmenų nuotraukas. Vartotojui tektų nustatyti, kuriuos asmenis jis pažįsta ir (galbūt) pateikti papildomą jų informaciją, pavyzdžiui, vardą. Sistema galėtų tikėtis, jog jūs žinote savo „Facebook“ draugų vardus.

Tiesa, „Yahoo!“ tvirtai pareiškė, jog naujas sumanymas tikrai nepakeis įprastinių slaptažodžių ir jis yra daugiau skirtas tiems, kas nenori ar dėl kokių nors priežasčių negali įvesti teksto.

O kaip manote jūs – ar įmanoma tokią technologiją saugiai naudoti realiame pasaulyje?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių