„Whitesnake“ sujungė kartas

Vilniaus „Siemens“ arenoje ketvirtadienio vakarą šėlę roko veteranai „Whitesnake“ gerbėjus nustebino neįtikėtinu energijos užtaisu.

Gyva roko legenda tituluojami "Whitesnake" į Vilnių atvyko tikrai geros formos. Šiemet grupė švenčia savo 30–metį, tačiau dabar jie atrodo dar dinamiškesni nei prieš 20–25 metus. Galbūt, dėl kiek pasikeitusio, modernesnio stiliaus.

Per 30 metų pasikeitė ne tik grupės muzikos stilius bet ir daug muzikantų, o pati "Whitesnake" buvo net tris kartus iširusi. Tačiau nei „Whitesnake“, nei charizmatiško jos lyderio Davido Coverdaleo, visus tuos metus vienijusio grupę, gerbėjai neužmiršo. Tai jie įrodė ketvirtadienį.

Nors „Siemens“ arena nebuvo sausakimša, roko legendų pasiklausyti atėjo net trys kartos. Nuostabus ir neužmirštamas įspūdis, matyti kaip 50–mečiai iškėlę rankas linksminasi kartu su paaugliais, o šalia jų į taktą strykčioja ir 25–30 metų jaunimas, ant rankų laikydami savo atžalas.

Šių metų balandžio 8 dieną „Whitesnake“ po 11–os metų pertraukos pagaliau išleido savo naująjį studijinį albumą „Good to be Bad“ ir išsiruošė į pasaulinį turą, kurio metu aplankė ir Lietuvą.

Tačiau Vilniuje grupė atliko toli gražu ne tik naujas savo dainas. Roko veteranai senųjų savo gerbėjų nenuvylė. Po kelių pirmųjų dainų suskambo ir „Is This Love“ akordai. Šią dainą su D.Coverdaleu traukė ir didelė dalis „Siemens“ arenoje susirinkusių žmonių. Išgirdome ir tokius šlagerius kaip „Here I Go Again“, „Love Ain't No Stranger“ bei kai kurias kitas dainas, įtrauktas į geriausių šios grupės kūrinių rinkinį.

Naująjį albumą ilgaplaukių kompanija pristatė dainomis „Lay Down Your Love“ bei „The Deeper The Love“ ir kitas.


Dabartinė „Whitesnake“ sudėtis

Davidas Coverdaleas grupės lyderis ir vokalistas

Chrisas Frazieris būgnininkas

Uriah Duffy bosistas

Rebas Beachas ir Dougas Aldrichas gitaristai

Timothys Drury klavišininkas


Grupės istorija

„Whitesnake“ istorija prasidėjo 1977-aisiais, kai išleidęs porą solo albumų, buvęs „Deep Purple“ vokalistas D.Coverdale'as įkūrė savo grupę. Be jo grupę sudarė gitaristai Bernie Mardsenas ir Micky Moody bei bosistas Neilas Murrayus. 1978 m. pabaigoje prie grupės prisijungė buvę kolegos iš "Deep Purple": klavišininkas Johnas Lordas bei būgnininkas Ianas Paiceas.

1982–aisias D.Coverdaleas buvo nutraukęs grupės veiklą, tačiau po poros metų „Whitesnake“ grįžo su nauja jėga. Grupė prisitaikė prie naujų muzikinių vėjų ir pradėjo kurti sunkesnį roką.

1991m., po ilgo laiko nieko neveikimo grupė vėl išsiskyrė. Ji atgimė 1994 m, turui po Europą. O po ilgo tylos periodo, 2002-ųjų gruodį Coverdale'as vėl atnaujino “Whitesnake” veiklą, grupės įkūrimo 25–mečio proga ruošdamas pasaulinį grupės turą.


Šiame straipsnyje: Whitesnake

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių