Visuomenė vienijosi su kariuomene

Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos proga kauniečiai galėjo artimiau susipažinti su Lietuvos kariuomenės kasdienybe. Šia proga Stasio Raštikio puskarininkių mokykla atvėrė savo vartus kauniečiams ir miesto svečiams.

Šventė prasidėjo įžanginiu S. Raštikio puskarininkių mokyklos viršininko plk. ltn. Aleksandro Kucharevo žodžiu. Miestelėnus pasveikino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir buvęs krašto apsaugos viceministras Edmundas Simanaitis.

Pirmieji naują defilė programą pristatė Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono Garbės sargybos kuopos kariai. Defilė metu vienas po kito atliekami sudėtingi ginklų permetimo ir pervertimo veiksmai, kurių ankstesnėse programose būdavo vos vienas ar du. Tai unikalus rikiuotės veiksmų ir specialiųjų pratimų, atliekamų pagal būgnu mušamą maršą, derinys. Programos metu visi karių grupės veiksmai su ginklais atliekami sinchroniškai ir tiksliai.

Vėliau Puskarininkių mokyklos kariai svečiams pristatė karinių veiksmų programą, sulaukusią gausių ovacijų. Šventės nuotaiką pagyvino Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas".

Visi norintieji galėjo apžiūrėti ginklų ekspoziciją, transporto priemones ir apsižvalgyti po Puskarininkių mokyklos teritoriją, susipažinti su karių kasdienybe.

Žinoma, kaip jau tapo tradicija, kariuomenės renginiai neapsieina be kareiviškos košės. Jos, užgerdami karšta arbata, iki soties galėjo prisivalgyti visi šventės dalyviai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių