Vieno JAV miestelio policijoje dirba tik šuo

Nedideliame Vaughno miestelyje, esančiame rytinėje JAV Naujosios Meksikos valstijos dalyje, trečiadienį iš savo užimamų pareigų atsistatydino policijos viršininkas. Miestelio policijos vadas savo vadovaujamoje įstaigoje paliko „tarnauti“ tik vieną atestuotą policijos pajėgų narį – narkotikų paieškai skirtą šunį, vardu Nikka, praneša „The Associated Press“.

Miestelio teisininkas Dave`as Romero trečiadienį pareiškė, kad policijos vadas Ernestas Armijo nusprendė atsistatydinti iš savo užimamų pareigų. Jis tai padarė po to, kai buvo paskelbta, kad jis nebegali nešioti tarnybinio ginklo, nes yra įtariamas kriminaline veikla.

„E. Armijo tikėjosi, kad jo atsistatydinimas nukreips dėmesį kita linkme“, – pasakoja D. Romero.

Pasak policijos pareigūnų, E. Armijo uždrausta nešioti tarnybinį ginklą, nes jis liko skolingas 10 tūkstančių dolerių vaikų labdaros organizacijai, įsikūrusiai Teksase. Taip pat E. Armijo kaltinamas vengimu mokėti mokesčius. Negana to, jis apkaltintas pardavęs tarnybinį  ginklą bei ėmęs kyšius grynaisiais pinigais.

D. Romero pareiškė, kad E. Armijo bando išsisukti iš jam pateiktų įtarimų virtinės. Jei jo byla bus išnagrinėta ir bus jam nepalanki, buvęs policijos vadas negalės užimti anksčiau eitų pareigų.

Šiuo metu vienintelis likęs kvalifikuotas policininkas Vaughno policijos skyriuje – šuo, kurio užduotis – ieškoti narkotikų. Visi likę Vaughno policininkai neturi tinkamos kvalifikacijos.

Be to, šiais metais jie yra apkaltinti žmonių užpuolimais bei sumušimais. Nekvalifikuoti pareigūnai negali suimti žmonių bei naudoti šaunamųjų ginklų.

Tačiau D. Romero teigia, kad kvalifikuotų policininkų, galinčių nešiotis tarnybinį ginklą, nebuvimas Vaughno miestelyje nesukelia pavojaus.

„Anglijoje neleidžiama policininkams tarnybos metu nešiotis ginklų. Kartais stipriausia poveikio priemone teisėsaugoje tampa komunikacija“, – argumentuoja D. Romero.

Vaughno miestelis yra vienas iš 450 miestelių, nutolusių apie 166 km nuo didžiausio valstijos miesto – Albukerkės. Tai ramus miestelis. Jame nakvynei dažnai apsistoja keliaujantys geležinkelio darbuotojai.

Šio nuošalaus miestelio gyventojai sako, kad nejaučia jokių nusikalstamumo keliamų problemų. Tačiau, pasak JAV teritorinio saugumo tyrimo pareigūnų, šis izoliuotas regionas yra populiarus narkotikų prekeivių kelias.

Pareigūnai teigia, kad apleistuose Gvadelupės apygardos keliuose labai sunku sugauti kontrabandininkus, gabenančius narkotikus iš Meksikos į JAV.

Gvadelupės apygardos šerifas Michaelis Lucero pareiškė, kad iškilus į viešumą žinioms apie policijos vadą E. Armijo, jo skyrius pradėjo patruliuoti Vaughno miestelyje. Tačiau, pasak jo, tai kelia nepatogumų paskubomis suburtame policijos skyriuje.

„Aš pats apsilankau miestelyje bent kartą per mėnesį. Svarbiausias dalykas – nuolatinis pareigūnų buvimas miestelyje. Miestelio gyventojai žino, kad mes esame ir kad esant reikalui galime padėti“, – žurnalistams pasakojo M. Lucero.

Teisininkas D. Romero primena, kad miestelio valdžia dar nenusprendė, ar samdyti kitą policijos viršininką, ar išlaikyti skyrių, kuriame dirba tik vienas „pareigūnas“. Pasak D. Romero, iki šiol lieka neaišku, ar miestelis išlaikys policijos šunį, kurį anksčiau globojo E. Armijo.

„The Associated Press“ reporteriui apsilankius E. Armijo namuose Vaughne, šis pareiškė, kad nieko nekomentuos ir nesutiko, kad šuo Nikka būtų fotografuojamas ar filmuojamas. E Armijo savo namo kieme yra įsirengęs šunų veislyną. Prie įvažiavimo į veislyną pastebėtas policijos sunkvežimis, paženklintas ženklu „K-9“.

Pasak miestelio „Penny`s Diner“ restorano lankytojų, jie yra nustebę tokiu dideliu dėmesiu, parodytu mažam miesteliui.

„Nieko čia ypatingo neįvyko. Pas mus atsitinka tikrai mažai nusikaltimų, čia ramu. Taigi šis įvykis tikrai nėra labai reikšmingas“, – žurnalistams pareiškė restorano virėjas Joyce`as Taboras.


Šiame straipsnyje: įdomumokslasGyvūnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių