Valstybinė ligonių kasa neviešina PSD draudžiamų studentų skaičiaus

Valstybinė ligonių kasa viešai neteikia duomenų, kiek studentų Lietuvoje draudžiami Privalomuoju sveikatos draudimu (PSD).

Kaip rašoma Lietuvos studentų sąjungos (LSS) pranešime,  neviešinama ir tai, kiek toks studentų draudimas kasmet kainuoja valstybei. Nepaisant to, studentų atstovams teigiama, jog drausti studentus, nepaisant amžiaus ir studijų formos, per brangu.

 Lietuvos studentų sąjunga trečiadienį raštu kreipėsi į Valstybinę ligonių kasą. „Dalyvavome trijuose Ministro Pirmininko suburtos darbo grupės posėdžiuose dėl studentų PSD. Nei viename jų Valstybinė ligonių kasa mums nepateikė duomenų apie PSD draudžiamų studentų skaičių, valstybės šiam draudimui skiriamas lėšas bei tai, kuri dalis tokių lėšų lieka nepanaudota pagal paskirtį“, - teigia Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis.

Pasak LSS prezidento, viešai neprieinama informacija ir apie tai, kaip planuojamas lėšų poreikis studentų PSD administruoti, kaip ir kokiu pagrindu naudojamas tokių lėšų likutis. „Jei valstybė atmesdama vieną ar kitą studentų siūlymą ginasi finansais, turi būti aiškūs skaičiai, kiti faktai. Dabar viso to nėra, dėl to kyla abejonių sistemos skaidrumu ir patikimumu“, - tikina Sąjungos vadovas D. Dikšaitis.

Už studentų PSD administravimą ir valstybės šiam draudimui skiriamų lėšų panaudojimą atsakinga Valstybinė ligonių kasa. Studentų atstovų kreipimasis į Valstybinę ligonių kasą viešai prieinamas Lietuvos studentų sąjungos tinklalapyje www.lss.lt, skiltyje „Dokumentai“.


Šiame straipsnyje: studentaiPSD

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių