Valstybė papildomai finansuos 55 pirmakursių menų studijas

Papildomai į valstybės finansuojamas vietas menų srities studijose priimti 55 pirmakursiai.

Lėšos papildomoms studijų vietoms universitetuose finansuoti skirtos iš nepanaudotų menų studijoms skirtų grantų pinigų, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM).

Į papildomas valstybės finansuojamas studijų vietas studentus priėmė Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Vilniaus dailės akademija, Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Klaipėdos universitetas, Kauno technologijos universitetas, Šiaulių universitetas ir Vytauto Didžiojo universitetas.

Spalio 11 dieną paskelbus papildomą priėmimą į valstybės finansuojamas studijų vietas, jos buvo pasiūlytos stojantiesiems, kurie dalyvavo bendrajame priėmime ir turėjo aukštus konkursinius balus, paskaičiuotus pagal geriausiai mokyklas baigusiųjų ir stojamąjį egzaminą išlaikiusiųjų eilę.

Kaip ministerija informavo BNS, dalis - 17 iš 55 studentų - buvo įstoję į valstybės nefinansuojamas vietas.

Iš viso valstybė šiemet finansuoja studijas beveik 700 menų studijų srities pirmakursių: 498 universitetuose, 194 kolegijose.

Kritiką priėmimui į menų studijas yra išsakiusi prezidentė Dalia Grybauskaitė, taip pat menų krypties aukštųjų mokyklų vadovai.

Ruošiantis kitų metų priėmimui, ŠMM teigia toliau kalbėsianti su aukštosiomis mokyklomis dėl priėmimo į menų studijas procedūrų - stojamojo egzamino, vertinimo kriterijų - tobulinimo.

Anot ministerijos, bus siekiama, kad priėmimą į menus organizuojančios aukštosios mokyklos iš anksto apsispręstų dėl komisijų skaičiaus, komisijos narių atrankos principų, pasiūlytų stojamojo egzamino vertinimo ir norminimo tvarkos variantus, geriausiai atitinkančius menų studijų specifiką.


Šiame straipsnyje: menų studijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių