Ukrainiečius nustebino įlanką okupavę būriai medūzų

Po Naujųjų šventimo trečiadienį  grynu oru į krantinę išėjusiems pasivaikščioti vieno mažo Juodosios jūros pajūrio miestelio gyventojams teko trinti akis ir spėlioti, ar išvystas vaizdas nėra  Naujametės puotos sukeltas miražas.

Būriai medūzų vakar okupavo Balaklavos įlanką netoli Ukrainos uosto Sevastopolio. Tirštu sluoksniu vandenį padengę jūros gyviai pritrenkė žiemos maudymosi sezoną norėjusius atidaryti vietos gyventojus.

„Kai atėjau į krantinę, pirmiausia pamaniau, kad tai ledas. Buvau smarkiai nustebintas – iš kur gi čia ledas, temperatūra normali, jokio šalčio. Tačiau tada pastebėjau, kad tai medūzos. Tai labai keista, dar labiau neįtikėtinas yra jų kiekis“, – stebėjosi Sevastopolio gyventojas Vladimiras Nikolaenko

Jūrų mokslininkų teigimu, tokį medūzų antplūdį bent porą kartų per metus dažniausiai sukelia smarkūs pietų vėjai, o jiems pasikeitus permatomi, bet kandūs gyvūnai išplūduriuoja atgal į atvirus vandenis. Paskutinį kartą taip buvo nutikę pernai vasarą.

Tuomet medūzų okupacija sutrikdė paplūdimio malonumus. Tačiau ir vakar regis vieninteliai patenkinti tokiu medūzų maru buvo vietiniai žvejai, nes medūzas į įlanką dažniausiai atseka ir būriai jomis mintančių jūros ešerių.


Šiame straipsnyje: įdomumedūza

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių