Tyrimas: spartus internetas žmones verčia būti nekantresniais

Interneto ryšio spartos augimas ir kiti faktoriai verčia kompanijas atkreipti dėmesį į vaizdinę medžiagą kaip labai svarbų pajamų šaltinį, ypač kai nuolat mažėja pajamos iš įprastų online reklamos formų. Tačiau kad būtų sulaukta sėkmės, būtina pateikti vartotojui norimą medžiagą maksimaliai greitai. Ir paskutinis tyrimas priverčia apie tai dar kartą susimąstyti.

Tyrimas rodo, jog turintys spartų interneto ryšį žmonės yra mažiau kantrūs: žmonės vis dažniau atsisako laukti vaizdinės medžiagos peržiūros, jei krovimasis trunka ilgiau nei dvi sekundes. Kiekvieną papildomą sekundę laukimo procesą nutraukia maždaug 6% vartotojų, taigi po 5 sekundžių lieka tik 80% laukiančiųjų. Tačiau žmonės yra kantresni, jei kalbama apie ilgesnės trukmės vaizdinę medžiagą.

Tyrimas remiasi tinklo „Akamai“ duomenimis, kuriais pasinaudojo „UMass Amherst“ kompiuterinių mokslų profesorius Rameshas Sitaramanas, kuris išstudijavo informaciją apie 23 mln. vaizdo klipus, kuriuos peržiūrėjo 6,7 mln. unikalių vartotojų. Tyrimas taip pat patvirtina 4 sekundžių taisyklę – tiek laiko šiandien vartotojai įpratę laukti, kol pasikraus interneto puslapis. Savo ruožtu, daug lemia ir interneto ryšio tipas: tie, kurie naudojasi mobiliu internetu, sutinka laukti kiek ilgiau.

Tyrimas, kuris prieinamas štai šiuo adresu, žinoma, neturi kažkokių revoliucinių pastebėjimų. Didžioji dalis vartotojų su sparčiu Interneto ryšiu gali patys suprasti, kaip „greitas/lėtas“ Internetas įtakoja pasiruošimą laukti vienu ar kitu atveju. Antra vertus, kai kam tokie duomenys pasirodys tikrai naudingi.


Šiame straipsnyje: internetasįdomutyrimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
nieko naujo... tas zinoma ir pries 5m. buvo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių