„Twitter“ smūgiavo Vokietijos neonacių grupuotei

Socialinis tinklas „Twitter“ ketvirtadienį paskelbė pirmąkart blokavęs vieną iš savo paskyrų, kai Vokietijos policija paprašė apriboti prieigą prie vienos neonacių grupuotės svetainės.

Priėmęs sprendimą, galintį sukelti nerimą dėl cenzūros, tačiau pagrįsta Vokietijos įstatymais, draudžiančiais kurstyti neapykantą, „Twitter“ nurodė panaudojęs priemonę, kuri buvo sukurta anksčiau šiais metais, reaguodamas į Berlyno prašymą.

„Apie galimybę padaryti turinį neprieinamą paskelbėme dar sausį - “Twitter„ vyriausiasis juristas Alexas Macgillivray nurodė savo pranešime. - Panaudojome ją pirmąjį kartą - prieš grupuotę, paskelbtą neteisėta Vokietijoje.“

Atskirame „Twitter“ pranešime A.Macgillivray pateikė nuorodą į laišką, gautą iš Vokietijos šiaurinės Žemutinės Saksonijos žemės, kuriame prašoma užblokuoti paskyrą, naudojamą ultradešiniosios grupuotės „Besseres Hannover“, kuri buvo uždrausta praeitą mėnesį.

Paskyra @hannoverticker, turinti pavadinimą „Das nationale Informationsportal aus Hannover“ (Nacionalinis informacijos portalas iš Hanoverio), tebebuvo matoma „Twitter“ tinkle, tačiau Vokietijoje nebeįmanoma prieiti prie šios paskyros žinučių nuo rugsėjo 25 dienos, kai grupuotė buvo uždrausta.

„Besseres Hannover“ taip pat buvo užblokuotas arba ištrintas.

Žemutinės Saksonijos prokurorai pradėjo tyrimą dėl maždaug 20 „Besseres Hannover“ narių, įtariamų rasinės neapykantos kurstymu ir nusikalstamos organizacijos įkūrimu.

Ši grupuotė siejama su grasinimais viename vaizdo pranešime, kurį elektroniniu paštu gavo šios žemės socialinių reiklų ministras Aygulas Ozkanas, kuris yra turkas.

Dar vienoje žinutėje A.Macgillivray pareiškė, kad „Twitter“ nusiteikęs savo tinkle netaikyti griežtesnių informacijos suvaržymų nei reikalauja įstatymai.

„Niekada nenorėjome blokuoti turinio; gerai turėti įrankių, kad tai būtų galima atlikti nuodugniai ir skaidriai“, - rašo jis.


Šiame straipsnyje: Twitterneonaciainaciai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių