Toliau dirbs kaip bitės

Naujieji metai Lietuvos televizijai reiškia dideles permainas – atsižvelgdamas į prastėjančią ekonominę situaciją (ar pasidavęs krizės karštligei) nacionalinis transliuotojas atsisakė net septynių laidų. Tradiciniuose „Bitinukų“ apdovanojimuose taip pat neapsieita be kalbų apie krizę ir praretėjusias darbuotojų gretas.

„Bitinukų“ aprangos kodas

Tačiau darbščiausi „bitinukai“ išrinkti, apdovanoti ir apiberti pažadais, kad taupymo diržas bent jiems neužverš kaklo.

Lietuvos televizijos direktorius Rimvydas Paleckis sausakimšoje LTV didžiojoje studijoje stengėsi skleisti optimizmo ir vilties nuotaikas. „Tikiuosi, kad kitais metais bus tiek pat darbuotojų, kiek ir šiandien - apie 680. Esu viešai kalbėjęs, kad geriau mažiau uždirbkime, bet nieko daugiau neatleiskime. To ir laikysiuosi, kiek tai nuo manęs priklausys", - sakė R.Paleckis. Jo žodžius palydėjo juokas - esą, dabar galima atsikvėpti ir bent metus nesijaudinti dėl savo kėdės.

Optimizmu tryško ir LRT vadovas Audrius Siaurusevičius. „Gyvensime ir kitais metais, tik reikės daugiau kantrybės. Deja, kai kurias mūsų svajones ir didesnius polėkius stabdo tam tikri žemiški dalykai. Bet ši įstaiga matė daug sunkesnius laikus, mums išgyventi daug paprasčiau. Mūsų strateginiuose planuose kitų metų „Bitinukai“ - su tiesiogine transliacija iš Didžiosios studijos. Galite jau traukti santaupas ir siūdintis sukneles, o vyrai - smokingus. Mat kitais metais "Bitinukų" aprangos kodas - smokingas. Tai - planai. O planai ir yra tam, kad galėtų neišsipildyti", - bandė juokauti A.Siaurusevičius.

Pagerbti 11 geriausiųjų

Darbščiausių ir geriausių „bitinukų“ apdovanojimų ceremoniją praskaidrino Dainiaus Pulausko vadovaujama LRT grupė su dainininke Vita Rusaityte. Vienas kitą šmaikštumu nurungti stengėsi vakaro vedėjai Lietuvos radijo laidų vedėja Alvyda Bajarūnaitė ir Lietuvos televizijos vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas. O ant scenos atsiimti stiklinių bičių statulėlių vienas po kito kilo 2008-ųjų geriausieji.

Geriausiu radijo naujienų tarnybos žurnalistu pripažintas Viktoras Jakovlevas, LTV naujienų tarnybos žurnalistu - Tomas Kavaliauskas. Antrą kartą geriausia radijo laidų vedėja tapo Giedrė Čiužaitė, o geriausiu LTV kanalų laidų vedėju išrinktas Virginijus Savukynas. R.Paleckis įteikdamas apdovanojimą galantiškai užsiminė, kad jam šiek tiek pavydu „bitinuko", mat tik laidos „Savaitė" vairą iš jo perėmus V.Savukynui ši tapo viena žiūrimiausių Lietuvos televizijoje. Į tai geriausias laidų vedėjas atsakė juoku - esą pagaliau supratęs, kad ne laidų gimdymas yra svarbiausias šitame pasaulyje. Turbūt tai sakydamas galvojo apie  po kelių valandų gimsiantį sūnų!

Triumfavo klasika

LRT profesionalų profesionalais išrinkti radijuje dirbantis Mindaugas Rastinis ir televizijos inžinierius Genrikas Vinslavas. LR programų laida - "Ryto garsai" "bitinuko" titulo nusipelnė jau trečią kartą. O geriausia visų LRT kanalų laida beveik be konkurencijos pripažinta šio sezono naujiena - ką tik pasibaigusi klasikinės muzikos populiarintoja „Triumfo arka".

A.Siaurusevičius taip pat įteikė specialius apdovanojimus prieš keliolika metų vaikų geriausia drauge buvusiai tetai Betai - Bernadetai Lukošiūtei, televizijos režisieriui Algimantui Galiniui ir LTV laidos „Gero ūpo!“ komandai.


Šiame straipsnyje: LRTbitinukai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių