„Telecentras“ baigė pirmąjį revoliucinio interneto plėtros etapą

Lietuvos radijo ir televizijos centras („Telecentras“) baigė pirmąjį bazinių stočių, kurių pagalba netrukus visoje Lietuvoje bus galima naudotis naujosios kartos WiMAX 4G technologijos pagrindu veikiančia judriojo interneto paslauga, įrengimo etapą.

Gruodžio ir sausio mėnesiais Vilniuje buvo įrengta 20 tokių stočių, kurių bandymų metu vienam vartotojui tekusi reali mobilaus WiMAX greitaveika siekė iki 10 Mb/s.

Pasak „Telecentro“ vykdomo WiMAX projekto vadovo Mindaugo Kuprio, gauti preliminarūs revoliucine vadinamos technologijos bandymų rezultatai jau dabar yra įspūdingi, nors stočių įrengimas ir testavimas sostinėje dar tik pradėtas.

„Šiuo metu analizuojame ir sisteminame bandymų metu gautus duomenis ir jau artimiausiu metu, remdamiesi gautomis išvadomis, galėsime tiksliai pasakyti, kiek dar stočių įrengsime Vilniuje per antrąjį etapą, kuris bus įgyvendintas iki kovo mėnesio“, - sako M.Kuprys.

Jo teigimu, užbaigus antrąjį etapą WiMAX 4G technologijos pagrindu veikiančiu judriuoju  internetu galės naudotis visi tankiai apgyvendintų Vilniaus vietovių gyventojai.

„Vilniaus mieste atlikti stočių pajėgumų bandymai leis tiksliai apskaičiuoti, per kiek laiko šis judrusis naujausiomis technologijomis paremtas duomenų perdavimo būdas ilgainiui bus prieinamas ne tik sostinės, bet ir visos Lietuvos gyventojams“, - pažymi M.Kuprys.

Galimybę nemokamai išbandyti  teikiamą WiMAX 4G pagrindu veikiančią judriojo asmeninio plačiajuosčio interneto paslaugą „Telecentro“ vartotojams žada suteikti netrukus.

 Per dvejus metus „Telecentras“ į WiMAX 4G technologija pagrįstos judriojo interneto paslaugos plėtros projektą planuoja investuoti apie 100 mln. litų. 


Šiame straipsnyje: internetasgreitasrevoliucinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių