Technologijų ekspertai pristatys naują požiūrį į IT valdymą

Informacinių technologijų (IT) ūkio valdymas verslui tampa vis svarbesniu iššūkiu – senstančių technologijų išlaikymas sunaudoja nemažai IT administratorių laiko ir finansinių resursų, o naujai įrangai įsigyti daugeliui įmonių nepakanka lėšų.

Pasaulinės IT rinkos tyrimų kompanijos IDC duomenimis, vidutiniškai net 70 proc. IT biudžeto lėšų skiriama esamos techninės įrangos (serverių, duomenų saugyklų, tinklo įrangos, kompiuterių) išlaikymui ir priežiūrai. Technologijų atnaujinimui, inovacijoms telieka 30 proc. IT biudžeto.

Rugsėjo 30 dieną IT ekspertai iš Lietuvos ir užsienio diskutuos, kaip įmonėms ištrūkti iš šio „užburto rato“ – pasaulinės IT bendrovės „Hewlett-Packard“ (HP) organizuojamame „Konsoliduotos infrastruktūros ture“ bus dalijamasi patirtimi, kaip techninę įrangą panaudoti maksimaliai efektyviai.

Tadas Goberis, HP pardavimų direktorius Lietuvoje, teigia, kad esant sudėtingomis ekonomikos sąlygomis, investicijos į IT atnaujinimą yra prabanga, todėl stengiamasi išnaudoti esamą IT infrastruktūrą. Deja, senstanti įranga reikalauja daugiau priežiūros ir lėšų.

„Pasaulyje vis labiau įsivyrauja naujas požiūris, kad įmonių IT įranga turi būti konsoliduota, valdoma paprastai ir patogiai. Įmonės, diegiančios konsoliduotos infrastruktūros  IT sprendimus, investuoja į ateitį, nes mažina IT išlaikymo sąnaudas, naudoja taupesnes ir patikimesnes technologijas“. – pabrėžė T. Goberis.

Renginio metu IT ekspertai detaliau pristatys konsoliduotos infrastruktūros sprendimus ir pavyzdžius, kaip įmonės gali supaprastinti IT valdymą ir sutaupyti IT biudžeto lėšų.

„Konsoliduotos infrastruktūros turas“ – vienas svarbiausių šių metų IT renginių Lietuvoje, kuris į vieną vietą suburs šalies IT industrijos lyderius, įmonių vadovus. Renginyje pranešimus skaitys aukšto lygio ekspertai – HP technologijų ir strategijos planavimo direktorius Amerikoje Rich Palmer, IDC tyrimų analitikas Marek Kujda ir kiti.

Plačiau

Vieta: viešbutyje „Radisson Blu Hotel Lietuva“, (Konstitucijos pr. 20, Vilnius)
Data: rugsėjo 30 d., ketvirtadienis
Laikas: 9.00 – 17.10


Šiame straipsnyje: Hewlett Packardhp

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių