Tarptautinėje konferencijoje – išsamiai apie Šiaurės Amerikos studijas

Rugsėjo 23–25 dienomis vyks tarptautinė konferencija „Kultūros, tapatybės ir kalbos studijos Šiaurės Amerikos kontekste“ (Cultures, Identities and Languages in North-American Contexts), skirta VDU Anglų filologijos katedros įkūrimo dvidešimtmečiui.

„Konferencijoje bus pristatomi įvairūs kalbinių ir kultūrinių reiškinių, taip pat identiteto problematikos mokslinių tyrinėjimų aspektai. Šis renginys ne tik skatina Amerikos studijų plėtrą Lietuvoje, bet ir tolesnį tarptautinį mokslinį bendradarbiavimą su Europos universitetais, kuriuose Šiaurės Amerikos studijos yra jau nusistovėjusi tyrinėjimų sritis“, – pasakojo VDU Anglų filologijos katedros docentė Violeta Kalėdaitė.

Konferenciją organizuoja VDU Anglų filologijos katedra kartu su Norvegijos Amerikos studijų asociacija (The American Studies Association of Norway, ASANOR) ir Skandinavijos šalių Kanados studijų asociacija (The Nordic Association of Canadian Studies).

„Anglų filologijos katedra bendradarbiauja su Bergeno universitetu nuo 1995 metų. Istoriškai taip susiklostė, kad Bergeno universitete yra ypač stiprios Amerikos studijų tradicijos, todėl šis renginys per Amerikos studijas susieja Vytauto Didžiojo  ir Bergeno universitetus“, – sakė V. Kalėdaitė.

Konferencijos programa



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių