Suomijoje piratavimu apkaltinta devynmetė

Šių metų vasarą viena suomių šeima gavo pranešimą iš Helsinkio (Suomija) autorinių teisių gynimo organizacijos „Copyright Information and Anti-Piracy Centre“.

Šeimynėlei buvo pranešta, jog jų interneto paskyra pastebėta dalyvaujant nelegalioje veikloje – platinant piratinį turinį. Iš karto buvo pasiūlyta gražiai sureguliuoti konfliktą – sumokėti 600 eurų baudą ir pasirašyti susitarimą dėl faktų neatskleidimo. Šeimos tėvas niekaip nesureagavo į šiuos grasinimus, kadangi nei jis, nei jo žmona nelegaliu piratinio turinio siuntimusi iš torrent resursų neužsiminėjo.

Vis tik praėjusią savaitę įvykiai pakrypo grėsminga linkme. Į suomių šeimos namų duris paskambino policija su kratos orderiu, o po kurio laiko paaiškėjo įdomi informacija: 9-metė dukrelė, kuri yra suomių POP dainininkės Chisu (tikrasis vardas – Christel Martina Sundberg) gerbėja, nusprendė jos melodijas parsisiųsti iš torrent resurso „The Pirate Bay“.

Deja, mergaitei nepavyko, kadangi tėvai buvo priversti nupirkti iš parduotuvės atlikėjos kompaktinį diską su naujausiu albumu. Antra vertus, policija yra nusiteikusi veikti ryžtingai: iš mergaitės konfiskuotas vaikiškas nešiojamas kompiuteris su Mikės Pūkuotuko atvaizdu – baisus įkaltis rimtame teisminiame persekiojime!

Mergaitės tėvas su nuoskauda pripažino, jog Kalėdos jų šeimoje atšaukiamos dėk numatytų piniginių baudų. Ir teisingai pastebėjo, jog vietoj ieškinių ir policijos reidų reikėtų biudžeto lėšas išleisti šviečiamosios kampanijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

eva

eva portretas
išvada:nepirataukime vietinių atlikėjų,nes jie arčiau,ir gali pasirūpinti savo teisėmis..suomei dėl kokios nors madonos nebūtu nieko darę,tuo labiau dėl lietuvių atlikėjų.ten jų iš vis nežino.

k

k portretas
durniu salis

idomu

idomu portretas
gal kas žinot kaip megztukui baigėsi bajeriai su narkotikais?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių