Šunų atostogos – ir grožio salonuose

Vasarą tenka spręsti dilemą: vežtis augintinį su savimi į kelionę ar ieškoti laikino prieglobsčio. Išeitis paprasta: augintinius palepinti kirpykloje, o vėliau apgyvendinti viešbučiuose, rašo „Vilniaus diena".

Nėra laisvų vietų

Išvykę atostogauti ir panorę viešbutyje apsistoti su keturkoju augintiniu dažniausiai sulauksite neigiamo atsakymo. Šunys šeriasi, loja, dergia - poilsio namų šeimininkai dažnai pateikia tokius argumentus, kodėl augintiniams tokiose įstaigose neatsiranda vietos.

Tačiau yra viešbučių, kuriuose šunys - laukiami svečiai. Tačiau juose nerasite jaukių kambarių, žaidimų aikštelių, patogių gultų. Sostinėje ar šalia jos įsikūrusiuose viešbučiuose šunys laikomi voljeruose namo viduje arba lauke, maistą ir gultus dažnai atveža patys šeimininkai.

Netoli Maišiagalos esančiame Sergejaus Gračiovo šunų viešbutyje telpa apie 30 augintinių. Tačiau retai lieka laisvų vietų. „Reklamuotis nereikia, klientai vieni kitiems praneša apie viešbutį. Dažnai siūlome palaukti, nes turime pakankamai gyventojų", - sakė S.Gračiovas.

Į 1400 kv. m plote įsikūrusį viešbutį priimami visų veislių ir dydžių šunys, tarp jų - ir vadinamieji koviniai. Vienintelis reikalavimas - šuo turi būti paskiepytas. „Nereikia nei pavadėlio, nei antkaklio. Viskuo rūpinamės mes", - pasakojo šunų dresuotojas.

S.Gračiovas ne tik prižiūri atostogauti išvažiavusių žmonių šunis, bet ir juos dresuoja, ruošia varžyboms, konkursams. Tiesa, už tai reikia mokėti papildomai. Viena para prie Maišiagalos esančiame šunų viešbutyje kainuoja 40 litų. Į šią sumą įskaičiuotas kokybiškas maistas, priežiūra ir vedžiojimas.

Miega ant savo gulto

Atvykstantiems pirmą kartą S.Gračiovas rekomenduoja atvežti gultą, kuriame šuo įpratęs miegoti. Taip bus lengviau apsiprasti. Kitu rūpinasi šunų prižiūrėtojai.

Viešbučio teritorijoje įrengti septyni dideli voljerai, juose keturkojai laksto po keletą valandų per dieną. Voljeruose sukrauti pilni maisto ir vandens dubenėliai, yra būda ir gultas.

„Būdoje šunys gali pasislėpti nuo lietaus ar saulės", - sakė viešbučio savininkas. Naminiai gyvūnai naktis leidžia pastato viduje įrengtuose voljeruose. Šie, kaip ir esantys lauke, dezinfekuojami du kartus per dieną. Viešbutis veikia visus metus. Žiemą patalpos šildomos, o vasarą veikia oro kondicionierius.

Ne visi vilniečiai ryžtasi augintinį palikti nepažįstamiems žmonėms. Tačiau S.Gračiovas ragina nebijoti. „Daugiabučiuose gyvenantys žmonės šunis į lauką išveda kelis kartus per dieną, ne ilgiau kaip 15 minučių. Būdami viešbutyje jie išsilaksto, būna gryname ore, bendrauja su kitais keturkojais. Be to, augintinius nuolat prižiūri profesionalai", - teigė viešbučio savininkas.

Grožio salonas - kančia

Vilniuje populiarūs ne tik šunų viešbučiai, bet ir kirpyklos. Tiesa, šunų ir kačių grožio salonų sostinėje sparčiai daugėja. „Šuo - kaip vaikas. Lietuviai pradeda suprasti, kad gyvūnus reikia prižiūrėti, maudyti, kirpti. Turime klientų, kurie salone lankosi kiekvieną savaitę", - pasakojo Daiva Medalinskienė, prieš trejus metus atidariusi šunų kirpyklą „Pet Style".

Dažniausi klientai - Jorkšyro terjerai. Tačiau atveda ir pudelių, spanielių, čiau čiau veislės šunų. Ar šunys iš grožio salono išeina su įmantriomis šukuosenomis ir lakuotais nagais? „Džiaugiuosi, kad ši mada dar nepasiekė Lietuvos. Šukuosenas labiau mėgsta italai. Rusams patinka rausvai ar melsvai dažytas šuns kailis. Amerikiečiai lakuoja augintinių nagus. Lietuviai paprasti - jiems svarbu, kad šuo būtų švarus ir tvarkingai apkirptas. Tačiau jei klientas pageidautų, sukurtume ir šukuoseną", - kalbėjo D.Medalinskienė.

Ar šunims patinka tokios procedūros? „Nemeluosiu, namų augintiniams tai nėra malonumas. Tačiau procedūroms pasibaigus, jie būna laimingi", - šypsojosi kirpyklos savininkė.

Jaukiai įrengtoje kirpykloje taip pat galima įsigyti ekologiško maisto, žaislų, drabužėlių ir profesionalios kosmetikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių