Su baidarėmis prie lava verdančio ugnikalnio

Ekstremalas iš Brazilijos Pedro Oliva su draugu Chris Korbulic neseniai keliavo ir plaukiojo baidarėmis kvapą gniaužiančioje vietoje - Havajuose, prie Kilauea ugnikalnio. Ten, kur verdančios lavos srautas įteka tiesiai į atvirą jūrą.

„Kai buvau greta lavos nebuvo įmanoma net paliesti vandens, nes ji virė tiesiogine šio žodžio prasme. Todėl galėjau nusideginti rankas“, - įspūdžius pasakojo P.Oliva.

Kilauea (Kīlauea) - aktyvus ugnikalnis pietinėje Havajų salų grandinės dalyje, vienas iš penkių vulkanų, formuojančių Didžiąją salą. Havajietiškai Kīlauea reiškia plėtimąsi, nes kalnas taip pavadintas dėl dažnų lavos išsiveržimų.

Kilauea kaldera didelė - ilgis 5 km, plotis 3 km, gylis 135 m. Manoma, kad ji susiformavo maždaug prieš 3800 metų. Joje žiojėja Halema-uma-u krateris.

Iš ugnikalnio nuolat išsiveržia lavą jau nuo 1983 metų ir teka tiesiai į jūrą, o uolos tuneliu į vandenyną. 
P.Oliva - vienas garsiausių pasaulio baidarininkų, kuris keliauja po įvairias vietas ir patyrė daug adrenalino. Pedro su savo draugu Chris ir Ben Stookesberry keliavo baidarėmis tarp ledkalnių, o pastarasis tapo pirmuoju žmogumi pasaulyje su baidare nušokęs nuo krioklio, tekančio nuo 65 pėdų dydžio Braswell ledkalnio.

2009 metų kovo 4 dieną P.Oliva gimtoje Brazilijoje sėdo į savo baidarę ir kaip kirvis krito nuo 38,7 metrų aukščio krioklio Amazonės intake Rio Sacre: vaikinas liko gyvas ir pagerino pasaulio rekordą.

Pedro su savo draugais Chris ir Ben nekart dalyvavo televizijos laidose, yra dokumentinių filmų herojai. Su baidarėmis jie plaukiojo jau daugiau nei 300 upių ir krioklių, taip pat šios kelionės metu aplankė keturias salas - Big Island, Maui, Kauai, Oahu.

Siužetą apie jų kelionę Havajuose rengia Brazilijos TV kanalas „Canal Off“.


Šiame straipsnyje: lavaekstremalasbaidarėsHavajai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių