Studentas išrado, kaip praustis be vandens

Įkvėptas draugo, tinginčio praustis po dušu, studentas iš Pietų Afrikos universiteto pelnė pasaulinį pripažinimą išradęs vandenį pakeičiančią prausimosi priemonę, praneša „Reuters“ naujienų agentūra.

22 metų Keiptauno universiteto studento Ludwicko Marishano išrastas  produktas, pavadintas „DryBath“ (liet. „sausas prausimasis“), - tai skaidrus gelis kūnui, atliekantis tokią pačią funkciją, kaip vanduo ir muilas.

Jaunojo studento išradimas, jam pelnęs 2011 m. Pasaulinį studentų verslumo apdovanojimą, plačiai naudojamas  Afrikoje ir kitose besivystančiose šalyse, kuriose trūksta higienos priemonių, o šimtai milijonų žmonių neturi nuolatinės prieigos prie vandens telkinių.

Išrastasis produktas skiriasi nuo antibakterinių rankų prausimo priemonių, nes neskleidžia alkoholio kvapo. „DryBath“ yra bekvapė, odą drėkinanti ir valanti plėvelė.

Idėja sukurti alternatyvią vandeniui ir muilui priemonę L.Marishanui kilo paauglystėje, kurią jis praleido skurdžiuose namuose be karšto vandens – tada draugas pasiskundė, kad maudynės vandenyje yra pernelyg varginanti procedūra.

„Jis buvo tinginys ir nuolat svarstydavo, kodėl niekas neišranda prausimosi priemonės, kurią pakaktų paskirstyti ant odos ir nereiktų nuskalauti vandeniu“, - idėjos ištakas prisiminė L.Marishanas.

Naudodamasis interneto ryšiu mobiliajame telefone studentas „Google“ ir „Wikipedia“ svetainėse ieškojo reikiamos formulės. Po šešių mėnesių jis pristatė „DryBath“ ir įsigijo patentą.

Šiuo metu produktas gaminamas komerciniais tikslais. Nemažą jo kiekį užsako didžiausios pasaulio tolimųjų skrydžių oro linijų bendrovės ir karinis sektorius.

L.Marishanas įsitikinęs, kad jo išradimas padeda taupyti vandenį skurdžiausiose pasaulio šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as ir zinau

as ir zinau portretas
reikia tik netinget kasytis. be to - kas per iskrypimas,ipuodui $ yra, o vandeniui ne ? :)

neisradejas

neisradejas portretas
labai puiku, kai tinginyste tampa stimuliuojamaja kurybine jega! As pazinojau zmogu, kuris nemazai buities prietaisu 'isrado' ar patobulino savo namams del to, kad zmona jam vis ka nors liepdavo toje buityje dirbti. Taigi jis kurdavo sau pagalbininkus, kad galetu tingeti :))

zinanciam

zinanciam portretas
pagyventum afrikos salyje kur per diena valdzia tau skiria 1 litra gelo vandens o iPod niekam neidomu ir niekas nemate, nes nezino net kas yra internetas, tai paziuretum ka tada isminciau pasakytum....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių