Studentai - apie laisvę gimti, gyventi ir kurti

Vytauto Didžiojo universiteto studentai pristato tris projektus, kuriais nori atkreipti dėmesį į visuomenei aktualią abortų temą, į neįgaliesiems žmonėms iškylančias problemas norint aplankyti muziejus ir teatrus, į jaunų menininkų poreikius atitinkančių meno erdvių trūkumą.

Šiandien 17 val. VDU menų galerijoje universiteto menų fakulteto magistrantai pristato projektus „Kada prasideda žmogus?", „Menas be laiptų", „Kultūros fabrikas". Trijuose projektuose persipina meninė, socialinė ir edukacinė temos. Studentai siūlo tam tikrus šių problemų sprendimo būdus. Pranešimais, fotografijomis, trumpais filmukais ir įvairiomis ekspozicijomis studentai siekia įtraukti visuomenę į vaikų ugdymo ir švietimo programą apie gyvybės atsiradimą ir formavimąsi, paskatinti susimąstyti apie tai, kad abortas - naujos gyvybės žudymas.

Norima atskleisti, kokius sunkumus patiria neįgalūs žmonės, norėdami aplankyti meno įstaigas, kurios nėra pritaikytos jų poreikiams, nors menas turėtų būti pasiekiamas visiems žmonėms.

Sunkumų patiria ir jaunieji meno kūrėjai, neturėdami patalpų, kur galėtų laisvai kurti ir rengti savo darbų parodas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių