Startavo lietuviška ES naujienų ir informacijos svetainė

Vasario mėnesį pradėjo veikti nepriklausomo ir nekomercinio interneto svetainių tinklo „EurActiv“ lietuviška versija EurActiv.lt., kurioje publikuojamos naujausios ir aktualiausios ES ir Europos šalių naujienos, nuomonės, analizės, pateikiama aktuali informacija apie ES veiklos sritis.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis tinklalapio skaitytojams skirtame sveikinime pabrėžė, kad Lietuva tapo pirmąja Baltijos ir Šiaurės šalimi, kurios kalba pradėjo veikti „EurActiv“ svetainė.

„Tikiuosi, kad lietuviškas portalas suteiks puikias galimybes gauti aktualią informaciją apie kasdieninį politinį ES gyvenimą ir prisidės prie efektyvių visuomenės diskusijų Lietuvos narystės ES ir bendrijos ateities vizijos klausimais. Ne mažiau svarbu ir tai, kad „EurActiv“ sudaro galimybę pristatyti Lietuvą kitoms šalims narėms“, – rašoma ministro sveikinime.

Anot „EurActiv“ įkūrėjo Kristoferio Leklerko, tinklalapis EurActiv.lt sieks, kad naujausios žinios ir analitinės publikacijos iš Briuselio taptų artimesnės Lietuvos piliečiams.

Tinklas EurActiv.com nuo 2004 m. veikia dvylikoje Europos šalių: Belgijoje, Bulgarijoje, Čekijoje, Lenkijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, Rumunijoje, Serbijoje, Slovakijoje, Turkijoje, Vengrijoje ir Vokietijoje.


Šiame straipsnyje: EurActiv svetainėES

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių