SMS greičiausiai parašė 16-metis kėdainiškis

1 minutė ir 4,84 sekundės - tiek laiko prireikė 16 metų kėdainiškiui Arijui Šukiui, kuris šeštadienį Palangoje vykusiame SMS lenktynių finale pasiekė Lietuvos SMS rašymo rekordą. Šį pasiekimą agentūros „Factum" atstovai šalies rekordų knygoje registruos pirmą kartą.

PILDYK surengto SMS čempionato nugalėtojui atiteko ne tik mikliausio Lietuvos SMS‘ininko titulas ir naujasis šalies rekordas, bet ir solidus prizas. Jam įteiktas 10 tūkst. litų vertės čekis, nugalėtojui taip pat padovanotas 1 tūkst. litų vertės PILDYK sąskaitos papildymas bei telefonas „Nokia N78".

Pirmuoju šalies istorijoje greitojo SMS rašymo čempionu tapęs A.Šukys iš viso įveikė 42 varžovus. Jie į SMS lenktynių finalą pateko laimėję atrankines rungtynes gimtuosiuose miestuose. Antroji SMS lenktynių vieta atiteko Aidui Grigalauskui iš Kelmės, kuris nuo nugalėtojo atsiliko 0,54 sekundės. Varžybų bronza džiaugėsi rokiškėnas Paulius Radzinskas, SMS žinutę surinkęs per 1 min. 9,62 sek. Antros ir trečios vietos laimėtojams buvo įteikti 2 tūkst. litų ir 1 tūkst. litų vertės čekiai bei kiti vertingi prizai.

Kaip ir atrankinėse rungtynėse, SMS čempionato dalyviai rungtyniavo siųsdami tokio turinio tekstą: „Ančiasnapis - tai monotipinės ančiasnapių genties žinduolis. Tai unikalus Australijos žemyno gyvūnas, turintis panašų į anties snapą, plėvėtas kojas ir panašią į bebro uodegą".

Tekstas turėjo būti renkamas itin atidžiai, nes už kiekvieną įveltą klaidą buvo skiriamos baudos sekundės. Rungtynes apsunkino ir tai, kad SMS žinutės turėjo būti rašomos tik lietuviškai - su didžiosiomis, nosinėmis raidėmis, taškais ir kableliais.

Šiuo metu SMS rašymo greičio pasaulio rekordas priklauso jaunuoliui iš Singapūro Ang‘ui Chuang‘ui Yang‘ui. Jis beveik prieš porą metų SMS žinutę parašė per 41,52 sekundės arba 3,8 simbolio per sekundę. Šis rekordas įrašytas į Gineso rekordų knygą ir iki šiol neįveiktas.

SMS lenktynės pasaulyje jau rengiamos ne vienerius metus ir tampa vis madingesnės. Švedijoje „Tele2" trumpųjų žinučių rašymo čempionatą šiemet organizavo jau antrus metus iš eilės. Jį prieš kelias dienas laimėjo 17-metė My Svensson, kuri tekstą iš 141 raidės ir daugybės skyrybos ženklų telefone surinko per 61 sekundę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių