Smalsuolius į jūrą vilios ekspedicija

Jūros šventės dalyviai turės progų ne tik pasismaginti, bet ir artimiau pažinti Baltijos jūrą, o kai kurie - išplaukti laivu į ekspediciją.

Šiemet krantinėje priešais Jūrų muziejaus administracijos pastatą vėl išdygs linksmos palapinės, kuriose su lankytojais bendraus Klaipėdos universiteto ir muziejaus mokslininkai. Pernai pradėtas projektas - laboratorija po atviru dangumi „Pažink Baltijos jūrą!" - tęsiamas ir šiemet.

Bus demonstruojami dar nematyti Baltijos dugno vaizdai, pasakojama apie nuskendusius laivus, jūros gyvūniją ir augmeniją.

Bene labiausiai visus viliojantis projekto eksponatas - Klaipėdos universiteto mokslinių tyrimų laivas „Brabander", kuris liepos 26-ąją bus prisišvartavęs prie krantinės.

Visi norintieji galės jį aplankyti bei apžiūrėti nuotolinę povandeninę videosistemą, hidrobiologinius įrankius, naro įrangą. Kai kurie lankytojai vakare drauge su mokslininkais išplauks į valandos improvizuotą ekspediciją Baltijoje.

Jau pradėta formuoti šios mokslinės ekspedicijos komanda, kurios nariais gali tapti fotografijų „Baltijos jūra mano akimis" konkurso nugalėtojai.

Atspausdintas nuotraukas prašoma siųsti iki liepos 20 dienos į Lietuvos jūrų muziejų.

„Klaipėdos" inf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių