Skandalingieji broliai investavo į socialinį tinklą „SumZero“

Broliai dvyniai Tyler ir Cameron Winklevossai, kurie savo laiku buvo apkaltinę gerai visiems pažįstamą Marką Zuckerbergą „Facebook“ idėjos vagyste, nusprendė toliau darbuotis socialinių tinklų srityje.

CNet praneša, jog broliai investavo maždaug 1 mln. JAV dolerių į projektą „SumZero“ – socialinį tinklą, skirtą profesionaliems investuotojams. Socialinį tinklą 2008 metais įkūrė brolių – dvynių kursiokai iš Harvardo verslo mokyklos Aalapas Mahadevia ir Divya Narendra.

Beje, D. Narendra palaikė brolius teisminiame ginče prieš M. Zuckerbergu. Galiausiai tarp jų ir „Facebook“ įkūrėjo buvo sudaryta taikos sutartis. Gavusi $65 mln. kompensaciją, trijulė atsisakė bet kokių pretenzijų į šiuo metu didžiausio pasaulyje socialinio tinklo autorystę.

Vėliau nepavykę Zuckerberg‘o kompanionai pareiškė, jog kompensacijos suma paskaičiuota neteisingai.

Naujame ieškinyje prieš „Facebook“ trijulė nurodė, jog 2007 m. kompanija „Microsoft“ už 1,6% „Facebook“ dalį sumokėjo apie $240 mln., o tai reiškia, jog tuo metu „Facebook“ buvo įvertinta apie $15 mlrd. Pasirodo, sudarydami susitarimą, broliai Winklevossai „sumažino“ „Facebook“ kainą maždaug keturis kartus. Kas kaltas dėl tokio per menko įvertinimo, pasakyti sunku.

Niujorko apeliacinio teismo atmetė brolių – dvynių ir D. Narendra skundą ir patvirtino, jog lieka galioti 2008 m. pasiektas susitarimas. Trijulė dar grasino kreiptis į JAV Aukščiausiąjį teismą, tačiau vėliau atsisakė savo pretenzijų.

2012 m. vasario mėnesį dvyniai įkūrė kompaniją „Winklevoss Capital“, o pirmuoju projektu, kurį jie palaikė, tapo „SumZero“. Šiuo metu socialinis tinklas turi apie 7500 narių.

Užsiregistruoti „SumZero“ gali tik investuotojai, dirbantys „pirkėjo pusėje“ – svertiniai fondai, bendri fondai ir privatus akcinis kapitalas.


Šiame straipsnyje: Socialinis tinklasFacebook

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių