Šilutiškiams pradėtos siųsti skaitmeninės TV programos

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) praneša, kad įrengus 60-tojo kanalo DVB-T siuntimo stotį Švėkšnoje, TV programos skaitmeniniu būdu pradėtos siųsti Šilutės miesto bei rajono gyventojams.

Telecentro DVB-T siuntimo stotys veikia jau 26 Lietuvos miestuose. Bendrovės antžeminės skaitmeninės televizijos tinklais siunčiamas TV programas gali matyti daugiau nei 90 proc. Lietuvos gyventojų.

Telecentras eksploatuoja didžiausius šalyje radijo ir televizijos siuntimo stočių tinklus, kuriais jau 84 metus siunčia radijo ir 53 metus – televizijos programas. Didžiojoje Lietuvos dalyje veikia ne tik analoginės, bet ir antžeminės skaitmeninės televizijos (DVB-T) tinklai.

„Telecentras buvo ir yra priešakinėse gretose diegdamas pažangiausias technologijas, kurios užtikrina kokybiškas ryšio paslaugas mūsų šalies žmonėms“, – sako bendrovės generalinis direktorius Gediminas Stirbys.

Anot jo, Telecentras yra pasirengęs etapui, kai šalyje bus pereita prie skaitmeninės televizijos atsisakant analoginės ir gali užtikrinti pačių naujausių technologijų TV programų siuntimą.

„2006-aisiais Telecentras buvo viena pirmųjų įmonių pasaulyje, įdiegusi vaizdo glaudinimo standartą MPEG-4 AVC/H.264. Naudodami šį standartą antžeminės skaitmeninės televizijos tinklais mes galime siųsti ne tik įprastos, bet ir didelės raiškos (HD), taip pat ir trimatės televizijos (3D) programas “, – tvirtina Gediminas Stirbys.

Telecentro antžeminės skaitmeninės televizijos tinklu Vilniuje 2008 metais Lietuvos televizija HD formatu transliavo Eurovizijos dainų konkursą, Europos futbolo čempionatą ir Pekino olimpines žaidynes, o nuo praėjusių metų rudens Vilniaus gyventojams Telecentro antžeminės skaitmeninės televizijos tinklu TEO retransliuoja tris koduotas užsienio kūrėjų HD formatu sukurtas programas. Lietuviško turinio programos HD ir 3D formatu kol kas nekuriamos.

Telecentro vadovas pažymi, kad skaitmeninė televizija suteikia galimybę vartotojams žiūrėti daug programų ir matyti kokybišką vaizdą, o Telecentro misija – suteikti gyventojams skaitmeninės TV paslaugų pasiekiamumą visuose šalies regionuose.

Telecentras eksploatuoja du antžeminės skaitmeninės televizijos tinklus. DVB-T siųstuvai veikia Alytuje, Anykščiuose (Viešintose), Biržuose, Druskininkuose, Ignalinoje, Kaune (Juragiuose), Kėdainiuose, Klaipėdoje (Giruliuose), Laukuvoje, Marijampolėje, Mažeikiuose, Naujojoje Akmenėje, Panevėžyje, Raseiniuose, Rokiškyje, Skuode, Šalčininkuose, Šiauliuose (Bubiuose), Šilutėje (Švėkšna), Tauragėje, Telšiuose, Ukmergėje, Utenoje, Varėnoje, Vilniuje ir Visagine.

Šių miestų ir jų apylinkių gyventojai nemokamai gali matyti skaitmeniniu formatu transliuojamas LTV, LTV2, LNK, TV3, „Lietuvos ryto TV“, „Liuks!“ TV6, BTV, „Info TV“, TV1, „BBC World“, „TV Polonia“, „Sport1“, „Balticum TV“ programas.

Šiais metais Telecentras planuoja DVB-T siuntimo stotis įrengti dar Plungėje, Kalvarijose ir Jurbarke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių