Sibire rasta mergaitė, užaugusi tarp šunų ir kačių

Rusijos milicininkai trečiadienį pranešė paėmę globon penkerių metų mergaitę, kuri visą gyvenimą praleido uždaroje patalpoje tarp šunų ir kačių.

Mergaitė, gyvenanti Rytų Sibiro Čitos mieste, nemoka kalbėti, ir tuo metu, kai milicijos darbuotojai įėjo į butą, elgėsi kaip šuo.

„Maždaug penkerių metų mergaitę „augino" keli šunys ir katės, ji nė karto nebuvo išleista į lauką", - sakoma milicijos pareiškime.

„Kai nenupraustą, nešvariais drabužiais, naminių gyvulių elgesį mėgdžiojančią mergaitę pamatė milicijos darbuotojai, ji kaip šuo puolė žmones", - priduriama jame.

Bute už skolas buvo išjungtas vanduo, šildymas, dujos ir kanalizacija.

Šiuo metu, pasak milicijos sekretoriaus spaudai, mergaitę, kuriai kol kas duotas Natašos vardas, stebi psichologai socialiniame reabilitacijos centre.

Jos motina dabar duoda parodymu, o tėvo milicininkams kol kas nepavyko surasti.

Būdama penkerių metų Nataša atrodo kaip maždaug dvejų, atsisako valgyti šaukštu ir elgiasi kaip šunys ir katės, su kuriais praleido visą gyvenimą.

„Kai auklėtojai išeina iš kambario, mergaitė prišoka prie durų ir loja", - pranešė milicija.

Gyvūnų užauginti vaikai - yra daugelio pasaulio šalių folkloro tema. Jie dažnai elgiasi taip kaip gyvūnai, su kuriais jiems tenka kontaktuoti.

Mokslininkai tokią būklę vadina mauglio sindromu, pavadintą pagal garsios Rudyardo Kiplingo (Radjardo Kiplingo) knygos vaikams "Džiunglių knyga" (The Jungle Book) herojų Mauglį, užaugusį vilkų gaujoje.

Tokie vaikai paprastai jaučia didelį prieraišumą gyvūnams, su kuriais jie gyveno, ir labai skausmingai išgyvena grįžimą į žmonių pasaulį.


Šiame straipsnyje: MauglisSibiras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Liudna

Liudna portretas
Siaubas kazkoks! Kaip taip galima?! :(

hm

hm portretas
Tai kas ja maitino? Negi sunys? Ar kaciu sumedziotas ziurkes valge? Idomu - galetu buti issamiau. Puse idomios info nera :(

Algis

Algis portretas
isgalvota istorija:). gyveno bute, bet uzdaryta:). tai ka valge? Maugle.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių