Savo virtuvėje europiečiai jaučiasi žvaigždėmis

Europoje virtuvė sparčiai tampa pagrindine namų erdve, kurioje žmonės praleidžia vis daugiau laiko - ne tik gamina valgį, bet ir leidžia laisvalaikį, bendrauja su draugais, skelbia naujausios buitinės technikos gamintojos „Electrolux" apklausos duomenys.

Vienuolikoje šalių atliktas tyrimas liudija, jog net trečdalis viso virtuvėje praleisto laiko yra skiriamas ne maisto gaminimui. 44 proc. apklaustųjų prisipažino, jog bent kartą į savaitę šioje namų vietoje užsiima veikla, nesusijusia su maisto ruošimu - 17 proc. čia miega, o 13 proc. virtuvėje mėgsta mylėtis.

Du trečdaliai europiečių bent kartą per mėnesį savo virtuvėje susitinka su draugais ir jų akivaizdoje gamina valgį, paversdami šį procesą linksmu ir žaismingu šou. Lietuviai šiuo atžvilgiu santūresni - tik trečdalis (31 proc.) jų yra demonstravę savo svečiams, kaip ruošia vaišes, o ne mažiau nei kartą per mėnesį tai daro kol kas apie 6 proc.

Remdamasi tokiomis tendencijomis, kitais metais 90-ies metų jubiliejų minėsianti „Electrolux" paskelbė Europos gyventojams konkursą, skatinantį įamžinti ir pasidalinti ypatingomis emocijomis, patirtomis savo virtuvėje. Nuotraukose užfiksuotos įdomiausios akimirkos iš šios namų erdvės virs „virtuvės žvaigždžių" istorijomis, kurios bus publikuojamos viešai.

Konkurso organizatoriai tiksi sulaukti pačių netikėčiausių ir šmaikščiausių „virtuvinių" vaizdelių ir neabejoja, jog dalyviai išties turės ką parodyti - juk būtent virtuvėje verda intensyviausias ir įdomiausias gyvenimas, čia žmonės jaučiasi atsipalaidavę, lyg tikros ekrano žvaigždės.

Geriausios „virtuvės žvaigždžių" nuotraukos ir jas lydinčios istorijos bus eksponuojamos parodoje, interneto galerijoje, taip pat išleistos knygoje, o jų herojai bus apdovanoti naujos kartos belaidžiais dulkių siurbliais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių