Savaitgalį Panevėžiui - 505-eri

Pirmąjį rugsėjo savaitgalį Panevėžio miestas švenčia 505 metų jubiliejų.

„Panevėžio jubiliejus - puiki proga ne tik švęsti, bet ir parodyti, kad miestas gali ir turi didžiuotis. Tam puikiai pasitarnaus ir Savivaldybės pasiūlyta tema - 2008-ieji mieste paskelbti vizualiojo meno metais. Šis miesto gimtadienis svarbus ir tuo, kad miestas dar kartą pripažintas Europos mastu - Europos Taryba mums įteiks Europos garbės vėliavą", - teigė Savivaldybės mero pavaduotojas Kastytis Vainauskas.

„Panevėžys savo gimtadienį pradėjo minėti nuo 1993 metų. Jo organizatorė Savivaldybė turbūt nė negalėjo tikėtis, kad ši šventė išaugs į bene laukiamiausią, miesto gyventojų bei svečių labiausiai lankomą renginį. Juolab kad pradžia buvo nelengva - to meto kritikai šaipėsi, kad miesto turgus nukonkuravo gimtadienio šventę", - sakė Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Kultūros ir meno skyriaus vedėja Loreta Krasauskienė.

Tarp savaitgalį vyksiančių renginių - IV Baltijos šalių muzikinių fejerverkų festivalis, fotografijų netradicinėse miesto erdvėse paroda „Panevėžys plius fotografija", Užupio ambasados projektas, jaunimo karnavalas „Mes ateinam!", tarptautinis pučiamųjų orkestrų festivalis „Brass dialogas", IV mėgėjiškų filmų festivalis „Aš+miestas=kinas", Lietuvos kino žvaigždžių paradas, populiariausių kino filmų melodijų koncertas, jaunųjų fotografų paroda „Blyksniai".

Šventės metu bus surengtas į Lietuvos rekordų knygą pretenduojantis 25 valandų futbolo maratonas, vyks Panevėžio dailės mokyklos moksleivių akcijos, ekoskulptūros kūrimas, senovės lietuvių amatus reprezentuojanti „Kelionė laiku. Linas ir vilna", jaunųjų skulptorių ąžuolo skulptūrų paroda, projektas lietuvių liaudies mitų ir legendų motyvais „Gyvosios skulptūros", „506 ugnies žibintų rekordas danguje", II vaikų ir jaunimo festivalis-konkursas „Raktas", projektas LT 1000 „Įsiamžink tūkstantmečio albume!" ir kt.

Panevėžiečiams ir miesto svečiams koncertuos Andrius Mamontovas, BIX, Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė", „Antis", Mino, valstybinis kamerinis choras „Polifonija", pučiamųjų orkestras „Panevėžio garsas" ir kt.

Panevėžio miesto savivaldybė renginiams organizuoti skyrė 130 tūkst. litų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių