Šauniausios jaunosios virėjos – kaunietės

Lietuvos parodų centre "Litexpo" vykusioje parodoje  „BaltShop.BaltHotel.BaltGastro 2010“ buvo surengti konditerių ir virėjų konkursai: „Geriausias Lietuvos konditeris 2010“, „Geriausias Lietuvos virėjas 2010“, „Talentų konkursas 2010“, „Jaunųjų virėjų komanda 2010“.

Kaip praneša Švietimo ir mokslo ministerija, profesinių mokyklų mokinių konkurse „ Jaunųjų virėjų komanda 2010“ varžėsi šalies profesinių mokyklų mokiniai konditeriai ir virėjai.

Pirmąją vietą laimėjo Kauno prekybos ir verslo mokyklos mokinės: Asta Molytė ir Laura Galkinaitė, antrąją vietą – Klaipėdos turizmo mokyklos komanda: Evaldas Juška ir Karolina Unikauskaitė, trečiąją vietą – Vilniaus turizmo ir prekybos verslo komanda: Laurynas Palaima ir Justas Ščiukas. Laimėtojai ir kiti dalyviai apdovanoti Švietimo ir mokslo ministerijos diplomais, Lietuvos restoranų, vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos bei konkurso rėmėjų įsteigtomis dovanomis.

Jaunųjų virėjų ir konditerių darbus vertino teisėjai iš Didžiosios Britanijos, Lenkijos ir Lietuvos.

Profesinį meistriškumą demonstravo Vilniaus turizmo ir prekybos verslo, Panevėžio prekybos ir paslaugų verslo, Kauno maisto pramonės, Kauno prekybos ir verslo  Klaipėdos turizmo mokyklų, Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos, Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centrų, Marijampolės profesinio rengimo, Alytaus profesinio rengimo, Šiaulių profesinio rengimo centrų mokiniai.

„Skani užduotis“ – per dvi valandas pagaminti ir papuošti karštą vištienos patiekalą ir desertą  – mokiniams buvo žinoma iš anksto. Mokiniai stengėsi pagaminti labai gardžius gaminius ir atlikti efektingą jų puošybą. Penkių teisėjų komanda vertino jaunimo komandų darbo organizavimą, tvarką ringuose, skanavo pagamintus patiekalus, vertino jų sudėtingumą, estetiškumą.

 


Šiame straipsnyje: Jaunųjų virėjų komanda 2010

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių