Rusijos kosminiam laivui antrą kartą nepavyko prisijungti prie TKS

Rusijos transportinis kosminis laivas „Progress M-15M“, bandydamas patobulintą priartėjimo ir susijungimo sistemą „Kurs-NA“, antrą kartą nesugebėjo prisijungti prie Tarptautinės kosmoso stoties, antradienį pranešė Skrydžių valdymo centras (SVC).

„Priežastys tikslinamos“, - sakė agentūros pašnekovas. Anot SVC atstovo, kai „Progress“ priartėjo prie TKS per 15 km, suartėjimo sistema įspėjo apie galimą avariją ir davė signalą, kad susijungimas atšaukiamas.

Po nesėkmingo mėginimo „Progress M-15M“ buvo atitrauktas saugiu atstumu ir laukia kito mėginimo susijungti.

Tuo tarpu NASA pranešė, kad šiuo metu transportinis laivas skrieja saugiu atstumu nuo TKS.

„Progress-47“ (taip JAV nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos ataskaitose vadinamas transportinis kosminis laivas, kurį Rusijos federalinė kosmoso agentūra vadina „Progress M-15M“) yra už maždaug 1,8 mylių, 3 km žemiau stoties saugiu atstumu nuo jos„, - pažymima NASA pranešime. - Ten jis bus iki kito mėginimo susijungti su TKS“.

Labiausia tikėtina dar vieno mėginimo susijungti data, NASA duomenimis, yra artimiausias „šeštadienis ar sekmadienis“, tai yra po liepos 27 dieną numatomo TKS susijungimo su Japonijos krovininiu erdvėlaiviu HTV-3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių