Prasideda nacionalinis konkursas „Inovacijų prizas 2008“

Lietuvos inovacijų centras ir Lietuvos pramonininkų konfederacija jau ketvirtąjį kartą rengia nacionalinį konkursą „Inovacijų prizas". Konkurso tikslas - tikslas skatinti verslų mąstymą, technologinę plėtrą bei suteikti įmonėms galimybę įvertinti savo konkurencingumą ir inovatyvumą.

Kiekvienais metais konkursas sulaukia vis didesnio populiarumo. 2007-aisiais sulaukta apie 70 paraiškų, inovacijų prizais buvo apdovanotos 16 įmonių. Konkurse dalyvauja didžiosios šalies įmonės, jau spėjusios išgarsėti šalyje ir už jos ribų bei naujos besikuriančios įmonės, dar tik siekiančios įsitvirtinti rinkoje. Tarp pirmųjų galima paminėti lazerinių sistemų kūrėją „Ekspla", informacinių technologijų bendrovę „Penki kontinentai", kosmetikos gamintoją „Biok", vieną iš greičiausiai augančių Europoje telekomunikacinės įrangos kompanijų „Teltonika" ar vaistinių preparatų gamintoją „Aconitum", kuri kiekvienais metais rinkai pateikia naujų produktų. Konkurso organizatorius nustebino jaunos ir veržlios įmonės. Vienas iš tokių pavyzdžių - bendrovė „GGF", gaminanti fermentuotą žolę žirgams ir eksportuojanti savo produkciją į 14 pasaulio šalių.

Kaip rodo laimėtojų atsiliepimai, prizas atneša įmonėms daug naudos. Dalyvaudamos konkurse įmonės gauna objektyvų ir nepriklausomą savo inovatyvumo įvertinimą. Apdovanojimas pasitarnauja kaip puiki rinkodaros priemonė prisistatant klientams, partneriams ir visuomenei. Labai svarbus ir vidinis poveikis įmonei, kadangi laimėtas prizas yra didelis įvertinimas darbuotojams už jų pastangas inovacinėje veikloje ir paskata toliau tobulėti. Praėjusių konkursų nugalėtojai prizo simboliką naudojo reklaminėje medžiagoje, pristatymuose, renginiuose ar ženklinant gaminius.

Konkurse gali dalyvauti registruotos ir veikiančios Lietuvoje verslo įmonės. Šiais metais inovacijų prizai bus įteikti įmonėms už jų vykdytą inovacinę veiklą „Inovatyvios įmonės" kategorijoje ir už konkrečius produktus - „Inovatyvaus produkto" kategorijoje. Inovacijų prizo laimėtojams bus įteiktas sertifikatas, statulėlė bei teisė naudoti Inovacijų prizo logotipą apdovanoto produkto ar įmonės rinkodaros tikslams.

Įmonės, norinčios dalyvauti konkurse, turi užpildyti paraiškos formą, kurią galima rasti interneto puslapyje http://www.inovacijuprizas.lt. Dalyvavimas konkurse - nemokamas. Paraiškos priimamos iki šių metų spalio 31 dienos. Laimėtojai bus apdovanoti gruodžio mėnesį.

Dalyvių paraiškas vertins nepriklausoma ekspertų komisija pagal iš anksto nustatytus kriterijus, kurie yra skelbiami konkurso interneto puslapyje. Pirmą kartą konkurso paraiškų vertinime dalyvaus Europos verslo ir inovacijų tinklo ekspertai.


Šiame straipsnyje: inovacijostechnologijų plėtra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių