Pradedama rudeninė laukinių gyvūnų vakcinacija nuo pasiutligės

Rugsėjo 17 d. Lietuvoje pradedamas laukinių gyvūnų oralinės vakcinacijos nuo pasiutligės rudeninis etapas, praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Laukinių gyvūnų vakcinacija pradedama nuo vakarinio Lietuvos pakraščio – iš Klaipėdos  aerodromo ir palaipsniui apims visą Lietuvos teritoriją. Jau nebe pirmus metus vykdant tokias akcijas, kaip ir anksčiau bus naudojami 6 oro uostai: Klaipėdos, Telšių, Paluknio, Molėtų, Aleksoto ir Įstros. Susiklosčius palankioms oro sąlygoms, šiemet rudeninį vakcinacijos etapą planuojama baigti gruodžio viduryje.

„Susirgimų pasiutlige Lietuvoje kasmet mažėja, tai geriausias programos efektyvumo įrodymas. Jei, pavyzdžiui,  2009 metais – buvo nustatyti 63 protrūkiai, 2010 metais -33, 2011 – 14, tai šiais metais registruoti vos 5 šios pavojingos ligos atvejai“, - sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vedėjas Egidijus Mecelis.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba įspėja gyventojus, kad radus jaukus su pasiutligės vakcina jų negalima liesti. Jeigu jaukai su vakcina aptinkami prie gyvenamųjų namų, būtina apie tai nedelsiant pranešti teritorinei valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, kurios specialistai turi atvykti ir paimti jaukus su vakcina. Jaukai su vakcina nepavojingi naminiams gyvūnams, tačiau perdozavus jauko, galimos komplikacijos.


Šiame straipsnyje: pasiutligėskiepai

NAUJAUSI KOMENTARAI

oooo

oooo portretas
kaip tas jaukas atrodo?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių