Politologijos olimpiadą laimėjo VDU studentas

Balandžio 19 dieną Kauno miesto savivaldybės mažojoje salėje vykusį finalinį Lietuvos studentų politologijos olimpiados turą laimėjo Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto studentas Tomas Statkevičius.

„Kaip ir kasmet, olimpiada vyko dviem turais. Pirmajame ture, vykusiame kovo mėnesį, varžėsi studentai iš keturių Lietuvos didžiųjų miestų (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai). Studentams buvo pateiktos politikos mokslų ekspertų ir dėstytojų parengtos teorinės užduotys. Finaliniame ture olimpiados dalyviai ne tik sprendė teorines užduotis, bet ir išbandė savo jėgas diskusijoje apie pasaulio ir Lietuvos užsienio politikos aktualijas", - apie jaunųjų politologų olimpiadą pasakojo organizatoriai.

Nugalėtoją išrinko komisiją, kuri vertino dalyvių žinias, aktyvumą, kritinį mąstymą bei sugebėjimą argumentuotai reikšti savo mintis. Komisiją sudarė Seimo narys Petras Auštrevičius, doc. dr. Bernaras Ivanovas, Užsienio reikalų ministerijos atstovė Saulė Skirkevičiūtė bei žinomas žurnalistas ir televizijos laidų vedėjas Aurimas Perednis.

Tradiciniu renginiu tapusią Lietuvos studentų politologijos olimpiadą jau 12 kartą suorganizavo Akademinis politologų klubas kartu su Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakultetu bei Užsienio reikalų ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių