Pirmoji M.Lukšienės 15,6 tūkst. litų premija atiteko mokytojui iš Kauno

Pirmoji literatūrologės, kultūros istorikės, edukologės Meilės Lukšienės vardo premija atiteko matematikos ir informatikos mokytojui iš Kauno šv. Mato vidurinės mokyklos.

Premiją nuo 2008 metų mokykloje dirbančiam Vygantui Kornejevui trečiadienį įteikė švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, pranešė ministerija.

15,6 tūkst. litų (120 bazinių socialinių išmokų) dydžio premiją laimėjęs V.Kornejevas įveikė 29 likusius pretendentus.

Speciali komisija, anot ŠMM, vertino jų visų pedagoginio darbo pradžią ir tolesnę veiklą, orientuotą į ugdymo demokratizavimą ir modernizavimą, sėkmingus edukacinius projektus, atsižvelgė į palankius esančių ir buvusių mokinių, tėvų atsiliepimus, sėkmingą bendradarbiavimą su kolegomis, lyderystę.

Kandidatūras premijai teikė patys asmenys, švietimo įstaigų vadovai, švietimo įstaigų savininko teises ir pareigas įgyvendinančios institucijos, mokytojai, mokiniai, tėvai ir jų organizacijos, nevyriausybinės organizacijos, švietimo asociacijos.

2009 metų rudenį mirusios literatūrologės, kultūros istorikės, edukologės M.Lukšienės premija pedagogams skiriama už demokratiškumo, humanizmo, kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą ir sklaidą.
Premija siekiama įprasminti švietimo reformos pradininkės habilituotos daktarės M.Lukšienės atminimą ir skatinti jaunus pedagogus aktyviai įsitraukti į švietimo plėtojimo darbus.
Premiją numatoma skirti kasmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių