Pirmasis B.Gateso gyvenimo aprašymas: galiu dirbti „bet kur“

Sietlo (JAV) Gyvųjų kompiuterių muziejaus įkūrėjas Paulas Allenas (tas pats, kuris kartu su Billu Gatesu kadaise įkūrė ir „Microsoft“) trečiadienį į vieną vietą sukvietė kompiuterių istorijos legendas ir geriausius savo draugus – tikriausiai tai buvo gana nuobodus vakaras, jei ne keletas dėmesį patraukiančių detalių.

Visų pirma, P. Allenas kartu su B. Gatesu nusifotografavo tokioje pačioje aplinkoje ir panašiomis pozomis, kaip ir devintame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, kuomet jie dar buvo jauni ir ne tokie turtingi.

O kitas įdomus dalykas – paviešinti pirmieji abiejų „Microsoft“ įkūrėjų gyvenimo aprašymai, parašyti dar iki tol, kai jiedu susitiko ir įkūrė savo bendrovę, rašo „The Verge“.

Billas Gatesas tuomet buvo Harvardo universiteto pirmakursis. Savo gyvenimo aprašyme jis tvirtino, kad dirbti gali pradėti nuo 1974 metų birželio, galėtų dirbti „bet kur“ ir norėtų bent 15 tūkstančių JAV dolerių atlyginimo per metus. 1974 metų vasarą ir B. Gatesas, ir P. Allenas dirbo bendrovėje „Honeywell“, tačiau po metų B. Gatesas buvo pašalintas iš universiteto, o dar po metų įsteigė „Microsoft“. Ir po dviejų dešimtmečių jis tapo turtingiausiu žmogumi pasaulyje.

Gyvųjų kompiuterių muziejuje praėjusį vakarą taip pat lankėsi „Atari“ įkūrėjas Nolan Bushnell, Wi-Fi pionierius Vicas Hayesas ir pirmosios kompiuterinės skaičiuoklės „VisiCalc“ vienas iš kūrėjų Bobas Frankstonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių