Pirmajai Lietuvos telefono linijai - 130 metų Vilnius

Šiandien vyko Lietuvos informatikos, ryšių ir elektronikos bendrijos (LIREB) kartu su Rietavo savivaldybe organizuota mokslinė konferencija „Telefonui Lietuvoje 130."

Renginio metu susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas pasveikino nusipelniusius Lietuvos ryšių sistemos specialistus ir įteikė jiems padėkas. „Lietuvos telekomunikacijų jubiliejus - puiki proga įvertinti Lietuvos ryšių infrastruktūros tobulinimui ir plėtrai nuveiktus darbus ir pasiekimus. Nors tobulėjimo kelias nesibaigiantis, šių dienų rezultatai rodo, kad nueita toli ir džiaugtis galima ne tik istorija", - pažymėjo susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas.

Nusipelniusiems ryšių sistemos darbuotojams ir veteranams padėkas įteikęs viceministras džiaugėsi, kad Lietuvos ryšių sektorius - vienas sparčiausiai besivystančių Lietuvos ūkio šakų, kuris pritraukia vis daugiau užsienio šalių investicijų, o jį plėtojant, diegiamos moderniausios technologijos.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, informacinių ir ryšių technologijų sektoriuje sukuriama4 proc. Lietuvos bendrojo vidaus produkto, Lietuva šiandien turi vieną geriausių pasaulyje elektroninių ryšių infrastruktūrą, vieną didžiausių judriojo telefono ryšio skverbtį, taip pat mūsų šalis turi tankiausią Europoje viešųjų interneto prieigos taškų tinklą.

Pirmosios Lietuvoje telefono linija Kretinga-Plungė-Rietavas 130 metų jubiliejaus proga Rietave vyko mokslinė konferencija telekomunikacijos tematika, kurioje buvo aptartos Lietuvos ryšių sistemos perspektyvos ir istorija.

Pirmoji Lietuvos telefono linija buvo nutiesta grafo Bogdano Oginskio pastangomis ir jungė jo ir grafo Juozapo Tiškevičiaus dvarus.

Telefonas Aleksandro Belo buvo išrastas 1876 m., tad pirmoji Lietuvos telefono linija buvo įrengta tepraėjus šešeriems metams nuo jo išradimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių