Pilnos įspūdžių ausinės

Lietuvio atradimas: klegantis Pietų Amerikos turgus, džiunglių garsai, riaumojantys gatvių automobiliai gali būti gražiausia muzika!

Mario Krivickas, žinomas kaip BonMarDon, netrukus žada pristatyti projektą „54.7.1 - Pietų Amerika - gatvės gyvenimas". Daugelio kūrybinių projektų sumanytojas per 54 dienas apkeliavo septynias Pietų Amerikos šalis.

Į mamos tėviškę Argentiną

Mario ne šiaip keliavo - jis dienas įrašinėjo muzikos garsus, kurie ir tapo unikalia medžiaga garso ir vaizdo prodiuseriams. Netrukus pagal tai turėtų būti sukurti muzikos kūriniai bei vaizdo klipai.

Paklaustas, ko galima tikėtis iš netrukus Lietuvos rinką nustebinsiančio projekto, BonMarDon minėjo Brazilijos, Paragvajaus, Bolivijos, Peru, Čilės, Argentinos, Urugvajaus gamtą, madas, šokius, muziką bei gatvės menus.

27 metų M.Krivickas seniai svajojo aplankyti savo mamos, kilusios iš Argentinos, tėviškę. Iš pradžių dėl politinės situacijos šalyje, vėliau dėl finansinių galimybių tai įgyventi buvę pakankamai keblu. Kol visai atsitiktinai Londone kūrybinių projektų valdymą studijuodamas Mario susipažino su ten gyvenančiu ir dirbančiu argentiniečiu Richardo de Luca. Jis ir atgaivino seną vaikino svajonę aplankyti Buenos Aires, pamatyti ten likusios mamos šeimos narius.

„Net nesitikėjau, kad aplankysiu septynias šalis. O kad tai nebūtų vien banali turistinė kelionė, kelionė nuspendžiau sukurti projektą", - pasakojo M.Krivickas.

Teko bėgti nuo policijos

Mario susidūrė su daugybe kliūčių. Buvo kelio ruožų -  džiunglės, pasienis -  jam tekdavo įveikti pėsčiomis, drauge su savimi tempiantis visą mantą: vaizdo kameras, fotoaparatus, lęšius, tripodus, garsų įrašymui reikalingą "Zoom" aparatą, kuris muitininkams kažkodėl primindavo elektrošoko aparatūra. Mario būdavi priverstas nuolat aiškintis.

Vianas ekstremaliausių potyrių buvo M.Krivicko bėgimas nuo policijos. „Teko pačiam prašyti, kad mane deportuotų iš San Paulo Brazilijoje į Urugvajų".

Prisiekė, kad nerodys per TV

Nesusipratimų būta ir filmuojant. „Pastebėjęs, kad vežami kaliniai, pradėjau juos filmuoti, tuomet sustabdė policija ir teko aiškintis, kokiais tikslais tai dariau. Po ilgų įtikinėjimų ir įrodinėjimų, kad filmuotos medžiagos neparodysiu per televiziją, pagaliau atsisveikinome" , - lengviau atsiduso originalaus projekto autorius.

Paklaustas, kokių garsų pavyko užfiksuoti kelionėje, M.Krivickas pasakojo apie gatvių šurmulį, paukščių čiulbėjimą, vietinių gyventojų šūksnius, pakely pypsinčius automobilius, turguje klegančius vietinius gyventojus. Kitaip tariant, viską, nuo nuo sausakimšų ir pavojingų gatvių iki saulėtų pakrančių ir palmių.

Mario mano, kad muzikinį pavidalą įgausiantis prodiuserių darbas, matyt, labiausiai vilios kelionių aistruolius, siekiančius pažinti Pietų Ameriką per garsus, ir, žinoma, bosanovos bei tago gerbėjus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių