Pažintis su kita kultūra prie pietų stalo

Praėjusią savaitę Vokietijos Lipštato mieste pristatyta lietuviškų ir vokiškų patiekalų receptų knyga, kurią parengė jaunuoliai su negalia iš Lietuvos ir jų bendraamžiai Vokietijoje.

Lietuvių ir vokiečių kalba išleista knyga, kurioje pateikiami tradicinių lietuviškų ir vokiškų patiekalų receptai, buvo rengiama nuo birželio mėnesio, vykdant Vokietijos organizacijos „Jaunimo paramos, švietimo ir darbo iniciatyva" sukurtą projektą „Matyti toliau lėkštės krašto".

Knygos pristatyme organizatoriai teigė, kad šiuo projektu buvo siekiama suteikti likimo nuskriaustiems jaunuoliams galimybę susipažinti su kitos šalies kultūra, išmokti kartu dirbti ir bendrauti su bendraamžiais iš kitos valstybės ir tokiu būdu įgyti daugiau pasitikėjimo savimi.

Dvylika jaunuolių, Lietuvos reabilitacinio profesinio rengimo centre Radviliškyje besimokančių virėjo, viešbučio darbuotojo ir staliaus specialybės, Lipštate taip pat turėjo galimybę palyginti profesinį mokymąsi Lietuvoje ir Vokietijoje. Kartu su vokiečių bendraamžiais jaunuoliai parengė lietuviškais ir vokiškais motyvais papuoštą stalą, kuriame puikavosi būsimų virėjų parengti patiekalai.


Šiame straipsnyje: dvikalbė patiekalų knyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių