Pastebėjote sulėtėjusį interneto ryšį? Tai gali būti kibernetinė ataka

Pastebėjote sulėtėjusį interneto ryšį? Jei taip, tai gali būti, kad pajutote didžiausios kibernetinės atakos interneto istorijoje pasekmes – daugiau nei savaitę vyksta karas tarp brukalo platintojų ir bandančiųjų mus nuo jo apginti.

Vaidas įsiliepsnojo brukalo filtravimo grupei „Spamhaus“ pradėjus blokuoti prieigą prie Nyderlandų talpinimo tarnybos „Cyberbunker“ serverių, praneša BBC. Mat pastarosios paslaugomis noriai naudojasi brukalo platintojai. Nyderlandų bendrovė giriasi priglausianti bet kokį turinį, išskyrus vaikų pornografiją ir teroristų dokumentus. Nors oficialiai bendrovės atstovai nėra paskelbę karo, brukalo filtruotojai „Spamhaus“ teigia, kad išpuolį organizavo „Cyberbunker“ klientai – nusikalstamos grupės Rusijoje ir Rytų Europoje.

Apie kibernetinius išpuolius internete tenka skaityti dažnai, tačiau pastarasis iš jų išsiskiria ypatinga galia. Jei „Anonymous“ prieš bankus naudojo 50 gigabitų per sekundę „DDoS“ (paskirstytų atsako blokavimo atakų) srautą, tai puolimas prieš „Spamhaus“ pasiekė 300 gb/s. Bankai neatlaikė atakos, o „Spamhaus“ tarnyba kol kas veikia. Pasak brukalo filtruotojų jiems atsilaikyti padeda tai, kad naudojami serveriai yra išbarstyti po visą pasaulį – iš viso grupė naudoja per 80 serverių įvairiose šalyse. Dalį puolimo srauto sutiko „priimti“ „Google“ ir kitos bendrovės, kurios nuolat naudoja „Spamhaus“ paslaugas, bandydamos apriboti brukalo srautą, plūstantį į vartotojų elektroninio pašto dėžutes.

Saugumo specialistai atkreipia dėmesį į tai, kad šis išpuolis dėl savo dydžio paveikė netgi niekuo dėtų vartotojų interneto spartą – interneto „greitkelį“ tiesiog užkimšo atakos metu naudojami duomenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mokslininkai praneša

mokslininkai praneša portretas
Jums jau nebe naujiena "NASA mokslininkai praneša: žemę greitai gali užpulti ateiviai" - panašūs straipsnai ir t.t., kai Lietuvos valdžiažmogiai sprendžia VAE atominės elektrinės statymo/nestatymo klausimą? Arba kai 240 ginkluotų ir visiems aplinkui grasinančių banditų vilkinčių policijos uniformas laužiasi į kieno tai namus? Taip, tai skirta jus visus numušti nuo pagrindinių aktualijų. Tai gi, šis straipsnis yra eilinė "antis" , todėl to visai neimkite į galvą. Kai internete paplinta panašios "antys", žinokite Valstybėje ar Seime vyksta svarbių klausimų sprendimai, o tokių kaip šitas straipsnių uždavinys - Jūsų visų dėmesiui nukreipti neteisinga linkme.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių