„Paskutinės minutės" pasiūlymai patrauklesni

Prasidedant žiemos kelionių pardavimo sezonui, kelionių agentūros pastebi, kad lietuviai vis dar neišmoko planuoti šaltojo metų periodo atostogų ir linksta į kraštutinumus. Nors išankstinis kelionės įsigijimas leidžia pirkėjui sutaupyti iki 20 proc. jos kainos, tačiau tik nedidelė dalis žmonių tuo pasinaudoja.

Nemažai vartotojų laukia „paskutinės minutės" pasiūlymų, o įsigyjančių keliones tarpiniu laikotarpiu tarp „pirmos minutės" ir „paskutinės minutės" pasiūlymų būna vienetai.

„Lietuvos turistai yra linkę į kraštutinumus. Dalis jų įsigyja keliones labai anksti, vos tik agentūros pateikia suformuotus naujus paketus. Kita didelė grupė laukia vadinamųjų „paskutinės minutės" pasiūlymų. O tarp šių dviejų laikotarpių pirkėjų būna santykinai labai mažai, aktyviau sureaguojama tik į specialius pasiūlymus", - šalies gyventojų žiemos atostogų planavimo įpročius aiškina kelionių agentūros „BPC Travel" atstovas.

Vakarų šalyse didžiausia kelionių dalis nuperkama iš anksto - kelionių užsakymas kitam sezonui dažnai prasideda dar net nepasibaigus einamajam sezonui. Vėliau jų įsigijimas tolydžio mažėja kartu su tirpstančiomis nuolaidomis. Paskutinę minutę keliones šiose šalyse paprastai planuoja tik jaunimas.

Tuo tarpu Lietuvoje per išankstinį pardavimą keliones įsigyja apie ketvirtadalis keliautojų. Maždaug 45 proc. laukia „paskutinės minutės" ir kitų specialių pasiūlymų, o tarpiniu laikotarpiu keliones perka tik apie 15 proc. žmonių.

Pastebima, kad pastaraisiais metais per išankstinį pardavimą nuperkama ypač daug kelionių žiemos sezono švenčių bei atostogų laikotarpiams - Kalėdoms, Naujiesiems metams, mokyklinėms atostogoms, taip pat ilgiesiems savaitgaliams.

Žiemos kelionių planavimo sezonas Lietuvoje prasideda rugpjūčio antroje pusėje. Būtent šiuo metu didžiausi kelionių operatoriai paskelbia apie siūlomus kelionių paketus, o agentūros pradeda jais prekiauti. Didžiausios nuolaidos taikomos įsigyjant keliones anksčiausiai, vėliau jos palaipsniui mažinamos. „Pirmosios minutės" pasiūlymai paprastai galioja pirmuosius 1,5 mėnesio.

Pasak specialistų, pačiuose pasiūlymuose esminių pokyčių šiemet nenumatoma: „Šį sezoną laukiama poilsinių kelionių į Egipto kurortus kainų augimo, nes sumažėjusi europiečių perkamoji galia skatina juos rinktis pigesnius poilsio variantus vietoje brangesnių egzotiškų kelionių. Natūralu, kad pajutęs išaugusią paklausą, Egipto turizmo sektorius didina kainas", - teigia kelionių organizatoriai.

Sezono naujovėmis taps pasiūlymai vykti ilsėtis į Turkiją visus metus, ko anksčiau nebuvo. Taip pat tiesioginiai užsakomieji skrydžiai į tolimuosius kraštus iš Tarptautinio Vilniaus oro uosto. Planuojamos dvi kryptys - Tailando sostinė Bankokas ir Indijos kurortas Goa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių