Iš pasaulinės geografijos olimpiados lietuviai parvežė auksą ir bronzą

Vokietijoje  vykusioje 9-ojoje pasaulinėje geografijos olimpiadoje Lietuvos mokiniai pelnė vieną aukso ir vieną bronzos medalį, o absoliučioje įskaitoje užėmė devintą komandinę vietą, rašoma Švietimo ir mokslo ministerijos pranešime spaudai.

Aukso medalį pelnė Vilniaus licėjaus mokinys Rimgaudas Stundžia (mokytoja Jolita Milaknienė),o bronzos medalį - Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos  mokinys Paulius Miečius (mokytoja Laima Uosytė).

Olimpiadoje taip pat neblogai pasirodė, bet liko be medalių Gitana Grudytė iš Klaipėdos Ąžuolyno gimnazijos bei Augustė Ragelytė iš Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijos .

Kiolne vykusioje olimpiadoje dalyvavo 32 valstybių komandos iš 5 žemynų, iš viso 124 dalyviai.

Lietuvos mokiniai šioje pasaulinėje olimpiadoje dalyvauja penktąjį kartą, ir jau antrąjį kartą mūsų šalies jaunieji geografai pelno aukso medalį.

Mokinių komanda sudaryta po atrankos, kurią pavasarį organizavo Lietuvos geografijos mokytojų asociacija ir Lietuvos mokinių informavimo ir techninės kūrybos centras.

Mokinius į olimpiadą lydėjo ir jų papildomu bei kryptingu ruošimu  rūpinosi geografas Rytas Šalna ir Vilniaus Naujamiesčio vidurinės mokyklos geografijos mokytojas ekspertas ir vadovėlių autorius Georgijus Sapožnikovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aisku

aisku portretas
kad lietuviai protingiausi pasaulyje,bet gaila kad savo prota, naudoja dazniausiai nusikalstamai veiklai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių