Paršelių bėgimo čempionas atiteks geriausiam Lietuvos kiauliaganiui

„Kiaulaitės, pirmyn!“ – jau birželio 2-ąją pasigirs Pakruojo dvare ir būrys rausvų rubuiliukų  nudums ilgu mediniu aptvaru.

Sparčiau judėti finišo link juos ragins iš paskos pažirę mažieji kiauliaganiai, nes pirmasis finišą pasiekęs paršelis pelnys garbingą titulą – Lietuvos čempiono vardą.

Tačiau didžiausią prizą gaus kiekvienas, birželio 2-ąją atvykęs į Pakruojo dvaro šventę stebėti II-ojo Lietuvos paršelių bėgimo čempionato.  Nepamirštamų įspūdžių ir geros nuotaikos pliūpsnis garantuotas!

Paršelių lenktynės – laiko patikrinta pramoga. Ne vieną šimtmetį vasaros švenčių metu ūkininkai varžydavosi, kieno kiaulaitė greičiausia, kartu dovanodami smagų reginį kraštiečiams.

Prieš metus šias lenktynes Pakruojyje atgaivinęs Trakų pilies brolijos „Viduramžių pasiuntiniai“ vadovas Karolis Jankauskas džiaugiasi, kad pirmasis blynas neprisvilo. Žiūrovai vos tilpo abipus 20 metrų ilgio aptvaro, o čempionatui pasibaigus dar ilgai leipdami iš juoko dalinosi įspūdžiais.

„Kiaulaitės nebūtinai juda ten, kur reikia. Štai, lyderė ims pusiaukelėje ir apsisukus patrauks į priešingą pusę. Paskui ją, žiūrėk, ir kiti paršeliai ims bėgti, o juos sustabdyti nėra lengva. Ko tik nedaro kiauliaganiai!“ – prieš metus vykusio čempionato akimirkas prisiminė K.Jankauskas.

Šiais metais savo kiaulaites į varžybas žada atvežti dar daugiau Lietuvos ūkininkų. Jų kiauliaganiais kviečiami tapti į Pakruojo dvaro šventę atvykę vaikai.  

Čempionato organizatoriai suka galvas, kokio aptvarą įrengti šiemet, kad visi norintieji galėtų patogiai stebėti lenktynes, o jų dalyvės nepailstų vos įpusėjusios trasą.

Į šventę atvyks ir praėjusių metų čempionas paršelis Švyturys, sveriantis jau 163 kilogramus!
Kaip ir Švyturys, šiemet nugalėjusiai kiaulaitei negresia virsti čempioniniu kumpiu ar dešra.

„Čempionai nevalgomi. Jie – ūkio puošmena“, – pabrėžė K.Jankauskas.

Nugalėjęs paršelis kaip dovana bus įteiktas kitų Pakruojo dvaro šventėje vyksiančių varžybų – geriausio Lietuvos kiauliaganio – nugalėtojui. Dalyviams reikės iš vienos vietos į kitą kuo greičiau nuginti tris paršelius.

Amžiaus, lyties, profesijos ir kitų apribojimų dalyviams nėra. Registracija vyks Pakruojo dvaro šventėje, o kad nereikėtų lūkuriuoti eilėje, organizatoriai kviečia tai padaryti socialiniame tinkle „Facebook“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių