Pareigas pradeda eiti Europos Direktorius

Šiemet pirmą kartą vykusių simbolinių Europos Direktoriaus rinkimų nugalėtoju tapo septyniolikametis marijampolietis Martynas Barkauskas. Finale jis rungėsi su devynių Lietuvos regionų nugalėtojais, komisijai pristačiusiais savo veiklos planus tema „Europa - arčiau nei tu manai“.

M. Barkausko plane pirmąją gegužės savaitę – Europos diskusijų planų ir kreipimosi į tautą rengimas. Šią savaitę jis bus įdarbintas VšĮ Europos informacijos centre ir ofiacialiai eis Europos Direktoriaus pareigas.

Balandžio pirmąją Viešoji įstaiga Europos informacijos centras kartu su Europos informacijos centrais – Europe Direct visuose šalies regionuose paskelbė Europos Direktoriaus konkursą, o vėliau ir papildomai patvirtino, jog tai nėra pokštas. Paskutinėmis balandžio dienomis įvyko finalinės atrankos – pokalbiai su potencialiais kandidatais.

Marijampolės apskritį finale atstovavęs Marijampolės mokinių parlamentinės grupės pirmininko pavaduotojas, televizijos projekto „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ dalyvis, konkurso „Euroscola 2010“ nugalėtojas, jaunimo verslumo programų dalyvis Martynas Barkauskas komisiją sužavėjo savo entuziazmu, žiniomis ir praktiniais iššūkių sprendimo būdais.

Turtinga jauniausio konkurso dalyvio patirtis bei mąstymas gerokai pranoko jo amžių. Septyniolikmetis M. Barkauskas komisiją ir auditoriją pakerėjo paprastumu, pasitikėjimu savimi, gebėjimu įgyvendinti savo idėjas ir pritraukti bendraminčius, giliomis istorijos ir politikos žiniomis. „Briuselyje sprendžiamų klausimų svarbą ir Sąjungos egzistavimo būtinumą paprastiems Lietuvos piliečiams galėtų padėti suprasti jų pačių aplinkos bei institucijų autoritetai, racionalus ir civilizuotas dialogas nešaukiant „Duok pinigų!!!”. Šio dialogo funkciją galėtų atlikti diskusijos ir debatai, tačiau jie turėtų būti organizuojami ne ES institucijų, o pačių piliečių“, – kalbėjo vienintelis rinkimuose dalyvavęs moksleivis.

Pirmuosiuose Europos Direktoriaus rinkimuose dalyvavo 68 aktyvūs Lietuvos žmonės iš visų šalies regionų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių